Ρωτήστε τον ειδικό: Αγχώνεστε γιατί το παιδί σου παίζει όλη μέρα video games; Υπάρχουν και οφέλη το ξέρατε;

Πώς τα video games ωφελούν τα παιδιά σας.

Η ανησυχία πολλών γονέων για τον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά τους στα video games είναι εύλογη. Ωστόσο, ας δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος, τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν τα παιχνίδια αυτά.

Σύμφωνα με το άρθρο του καθηγητή Υπολογιστικών Συστημάτων και Εφαρμογών Γιώργου Παπαχρόνη, τα video games, με μέτρο και σωστή επιλογή, μπορούν να οξύνουν την οπτικοακουστική αντίληψη, να ενισχύσουν τη μνήμη και τη νοημοσύνη, και να βελτιώσουν τον συντονισμό χεριού-ματιού.

Video games: Οφέλη και δεξιότητες για το μέλλον

Η υλοποίηση στόχων και η επίτευξη επιπέδων στα παιχνίδια τροφοδοτεί την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία, ενώ η αντιμετώπιση προκλήσεων και η διαχείριση της αποτυχίας καλλιεργούν την ψυχική ανθεκτικότητα.

Σε έναν κόσμο ολοένα και πιο ψηφιακό, η άνεση με τα ψηφιακά εργαλεία αποτελεί απαραίτητη δεξιότητα. Τα παιχνίδια εξοικειώνουν τα παιδιά με την ψηφιακή τεχνολογία, καλλιεργώντας παράλληλα την ικανότητα για ομαδική εργασία, λήψη αποφάσεων και προσαρμοστικότητα. Πολλά παιχνίδια προσομοιάζουν πραγματικά προβλήματα, θέτοντας νοητικές προκλήσεις που καλλιεργούν την κριτική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων και την στρατηγική. Επιπλέον, ενθαρρύνουν τον πειραματισμό, την ευρηματικότητα και την υλοποίηση πρωτότυπων ιδεών.

Όχι απλά παιχνίδι, αλλά όχημα για το μέλλον!

Φυσικά, η ισορροπία είναι απαραίτητη. Ο καθορισμός εύλογων ορίων στον χρόνο παιχνιδιού είναι απαραίτητος για την αποφυγή εθισμού και σωματικών προβλημάτων. Η επιλογή παιχνιδιών κατάλληλων για την ηλικία και την ωριμότητα του παιδιού είναι επίσης σημαντική. Τέλος, η ενεργή συμμετοχή των γονέων, η συζήτηση με το παιδί για τα παιχνίδια και η παρακολούθηση της εμπειρίας του μπορούν να χτίσουν μια υγιή σχέση με την τεχνολογία.

Συμπερασματικά, τα video games, όταν αξιοποιούνται σωστά, μπορούν να προσφέρουν πολύτιμα οφέλη στα παιδιά, εξοπλίζοντάς τα με δεξιότητες απαραίτητες για το μέλλον.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

kelly

Αρθρογράφος: Κέλλυ Νομικού

Ονομάζομαι Κέλλυ Νομικού, είμαι δημοσιογράφος και έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι αγαπημένες μου στήλες είναι gossip, celebrities και ειδησεογραφικά νέα της επικαιρότητας. Λατρεύω την φύση και ειδικά τις βόλτες στα βουνά. - Email

Survivor spoiler

Survivor: Μην χάσετε το επεισόδιο της Κυριακής! Έρχονται συγκινήσεις και ανατροπές! – video

Το Bitcoin αγγίζει τα 70.000 δολάρια: Τι σημαίνει για το μέλλον;