Πράσινος εγωισμός και νίκη στο ΟΑΚΑ: Ο Παναθηναϊκός ισοφαρισε σε 1-1 με Σλούκα αρχηγό

Δημήτρης Χαροκόπος
3 Min Read

Πανηγυρική νίκη για τον Παναθηναϊκό στο Game 2 των playoffs της Euroleague κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ! Ο “πράσινος” εγωισμός και η ηγετική εμφάνιση του Κώστα Σλούκα (29 πόντοι, career high) έφεραν την ισοφάριση (1-1) στη σειρά, με το “τριφύλλι” να επικρατεί 95-79 στο ΟΑΚΑ.

Η άμυνα “κλειδί” για την νίκη:

Σε αντίθεση με το Game 1, η “πράσινη” άμυνα λειτούργησε άψογα, κρατώντας τη Μακάμπι κάτω από το μέσο όρο πόντων της (88). Ο Σλούκα ηγέτησε την ομάδα, τόσο επιθετικά όσο και οργανωτικά, ενώ σημαντική συμβολή πρόσφεραν οι Παπαπέτρου (15 πόντοι, 4/7 τρίποντα), Μήτογλου (14 πόντοι) και Λεσόρ (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Σλούκας: “Σημαντική νίκη, πάμε για το Βελιγράδι!”

Ο Κώστας Σλούκας, μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε: “Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Παίξαμε με πάθος και ενέργεια, ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή μας και στο τέλος πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Πλέον, στόχος μας είναι να πάρουμε τις δύο νίκες στο Βελιγράδι και να προκριθούμε στο Final Four.”

Αξιοσημείωτα:

  • Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά από μεγάλο διάστημα, βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να στηρίξει την ομάδα.
  • Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ απουσίασε για τον Παναθηναϊκό λόγω ίγμορίτιδας και τραυματισμού.
  • Για τη Μακάμπι, που αγωνίστηκε δίχως τον Γουέιντ Μπάλντγουϊν (τραυματίας), ξεχώρισε ο Λορέντζο Μπράουν με 18 πόντους.

Τα επόμενα βήματα:

Ο Παναθηναϊκός πλέον ετοιμάζεται για τα δύο κρίσιμα παιχνίδια στο Βελιγράδι (18 & 20 Μαΐου) κόντρα στη Μακάμπι, με στόχο την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Περούγκα, Γιόβτσιτς
Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 5, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 29 (4), Παπαπέτρου 15 (4), Γκραντ 3, Ναν 10, Γκριγκόνις 2, Μήτογλου 14, Μαντζούκας.

ΜΑΚΑΜΠΙ Τελ Αβίβ (Όντεντ Κάτας): Κλίβελαντ 12, Γουέμπ 2, Μπράουν 18 (1), Σόρκιν, ΝτιΜπαρτολομέο 3, Ριβέρο 9, Κοέν 12 (2), Τόμασον, Νίμπο 6, Μπλατ 11 (3), Κόλσον 6.

Share This Article
Exit mobile version