Πώς να απαντήσετε στην ερώτηση “Γιατί θέλετε να εργαστείτε στην εταιρεία μας;”

Γιατί θέλετε να εργαστείτε στην εταιρεία μας;

Η ερώτηση “Γιατί θέλετε να εργαστείτε στην εταιρεία μας;” είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις σε μια συνέντευξη εργασίας. Η απάντησή σας σε αυτή την ερώτηση δίνει στους recruiters την ευκαιρία να αξιολογήσουν το ενδιαφέρον σας για την εταιρεία, τα κίνητρά σας και την εργασιακή σας κουλτούρα.

Πριν από τη συνέντευξη:

 • Ερευνήστε την εταιρεία: αφιερώστε χρόνο για να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για την εταιρεία, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της, την κουλτούρα της, την ιστορία της και τους στόχους της. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εταιρείας, να διαβάσετε άρθρα ειδήσεων, να δείτε τα προφίλ τους στα social media και να μιλήσετε με τωρινούς ή πρώην υπαλλήλους.
 • Σκεφτείτε τα κίνητρά σας: γιατί θέλετε να εργαστείτε σε αυτή την εταιρεία; Τι σας ελκύει σε αυτήν; Τι ελπίζετε να πετύχετε σε αυτή τη θέση;
 • Προετοιμάστε μια απάντηση: γράψτε και εξασκηθείτε στην απάντησή σας στην ερώτηση. Η απάντησή σας πρέπει να είναι ειλικρινής, συγκεκριμένη και ενθουσιώδης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης:

 • Ξεκινήστε με μια δήλωση ενδιαφέροντος: εκφράστε τον ενθουσιασμό σας για την εταιρεία και τη θέση.
 • Εστιάστε στα θετικά: μιλήστε για τα πράγματα που σας ελκύουν στην εταιρεία, όπως η κουλτούρα, οι αξίες, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες, η φήμη της, οι ευκαιρίες εξέλιξης κ.λπ.
 • Δώστε συγκεκριμένα παραδείγματα: δείξτε στους recruiters ότι έχετε κάνει την έρευνά σας και ότι γνωρίζετε την εταιρεία. Μπορείτε να αναφέρετε συγκεκριμένα projects, προϊόντα ή ονόματα ατόμων που σας ενέπνευσαν.
 • Συνδέστε τα κίνητρά σας με τη θέση: εξηγήστε πώς η θέση ταιριάζει με τα skills, τα ενδιαφέροντα και τους career goals σας.
 • Δείξτε τον εαυτό σας: η απάντησή σας πρέπει να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας και τον τρόπο που εργάζεστε.
 • Κλείστε με μια θετική δήλωση: επαναλάβετε τον ενθουσιασμό σας για την εταιρεία και εκφράστε την πεποίθησή σας ότι θα ήσασταν μια πολύτιμη προσθήκη στην ομάδα.

Προσθέστε τα ακόλουθα:

 • Ενημερωθείτε για τρέχοντα γεγονότα: ενημερωθείτε για τυχόν πρόσφατες ειδήσεις ή ανακοινώσεις που αφορούν την εταιρεία. Μπορείτε να αναφέρετε αυτά τα γεγονότα στην απάντησή σας για να δείξετε ότι είστε ενημερωμένοι και ενδιαφέρεστε για την εταιρεία.
 • Προετοιμάστε ερωτήσεις: ετοιμάστε ερωτήσεις για την εταιρεία και τη θέση. Αυτό θα δείξει στους recruiters ότι είστε ενθουσιασμένοι και πρόθυμοι να μάθετε περισσότερα.

Μην κάνετε τα ακόλουθα:

 • Μην μιλάτε αρνητικά για τον προηγούμενο εργοδότη σας: εστιάστε στα θετικά και αποφύγετε να κάνετε κριτική στον προηγούμενο εργοδότη σας.
 • Μην μιλάτε μόνο για τον μισθό: ενώ ο μισθός είναι σημαντικός, δεν είναι ο μόνος λόγος για να θέλετε να εργαστείτε σε μια εταιρεία. Εστιάστε στα άλλα οφέλη της θέσης, όπως οι ευκαιρίες εξέλιξης, η κουλτούρα και η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
 • Μην κάνετε άσχετες ερωτήσεις: βεβαιωθείτε ότι οι ερωτήσεις που κάνετε σχετίζονται με την εταιρεία, τη θέση ή τον κλάδο.
 • Μην είστε αγενείς ή αλαζόνες: να είστε ευγενικοί, φιλικοί και σεβαστικοί προς τους recruiters.

Παραδείγματα απαντήσεων:

 • “Ενδιαφέρομαι να εργαστώ στην εταιρεία σας επειδή θαυμάζω την αφοσίωσή σας στην καινοτομία και στην παροχή εξαιρετικών προϊόντων στους πελάτες σας. Ειδικά, εντυπωσιάστηκα από το πρόσφατο λανσάρισμα του προϊόντος X. Πιστεύω ότι οι δεξιότητες και η εμπειρία μου στον τομέα Y θα με βοηθήσουν να συνεισφέρω σημαντικά στην ομάδα σας.”
 • “Ελκύομαι από την εταιρική κουλτούρα σας που εστιάζει στην ομαδικότητα και στην ανάπτυξη των εργαζομένων. Θέλω να εργαστώ σε ένα περιβάλλον όπου θα μπορώ να μαθαίνω και να εξελίσσομαι συνεχώς. Πιστεύω ότι η θέση αυτή θα μου δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσω τα skills μου και να κάνω τη διαφορά.”
 • “Ενδιαφέρομαι να εργαστώ στην εταιρεία σας επειδή οραματίζομαι ένα μέλλον στον κλάδο Z και πιστεύω ότι η εταιρεία σας ηγείται αυτού του μετασχηματισμού. Θέλω να γίνω μέρος αυτής της δυναμικής ομάδας και να συμβάλω στην επίτευξη των στόχων της.”

Να θυμάστε:

Η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση “Γιατί θέλετε να εργαστείτε στην εταιρεία μας;” είναι ειλικρινής, συγκεκριμένη και ενθουσιώδης. Δείξτε στους recruiters ότι έχετε κάνει την έρευνά σας, ότι γνωρίζετε την εταιρεία και ότι είστε πραγματικά ενδιαφέροντες να γίνετε μέλος της ομάδας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα ενός άντρα στη ζωή;

Αυτή είναι η συνταγή για Φακόρυζο απο το Survivor 2024