Πληρωμές συντάξεων Απριλίου 2024: Ποτε πληρωνονται οι συντάξεις;

Συντάξεις Απριλίου 2024: Όλες οι Αλλαγές στις Ημερομηνίες Πληρωμής ΕΦΚΑ

Πληρωμές συντάξεων Απριλίου 2024: Στο πλαίσιο των συνεχών μεταρρυθμίσεων και της βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους συνταξιούχους, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε πρόσφατα σημαντικές αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής των μηνιαίων κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον μήνα Απρίλιο του 2024.

Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν το σύνολο των συνταξιούχων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και ειδικές κατηγορίες όπως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πληρωμές συντάξεων Απριλίου 2024

Ποτε πληρωνονται οι συντάξεις Απριλίου 2024

Ημερομηνίες Πληρωμής Ανά Ταμείο

  • Συντάξεις ΙΚΑ: Η πληρωμή των συντάξεων ΙΚΑ για τον Απρίλιο του 2024 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024.
  • ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών): Τα ταμεία αυτά θα καταβάλλουν τις συντάξεις τους την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024.
  • ΝΑΤ: Η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί επίσης την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024.
  • Συντάξεις Δημοσίου: Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν τις συντάξεις τους την ίδια ημέρα με το ΙΚΑ και το ΝΑΤ, δηλαδή την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024.
Ποτε πληρωνονται οι συντάξεις Απριλίου 2024

Πληρωμή Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων την Ίδια Ημερομηνία

Μια σημαντική καινοτομία που εισάγεται από τον Απρίλιο του 2024 είναι η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων την ίδια ημερομηνία για όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως ταμείου.

Aυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν ταυτόχρονα τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις τους, βελτιώνοντας έτσι την οικονομική τους διαχείριση και την προγραμματισμό των δαπανών τους.

Προκαταβολή Σύνταξης

Ειδική μνεία αξίζει η χορήγηση προκαταβολής σύνταξης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης.

Αυτή η προβλεπόμενη διάταξη επιτρέπει στους εν λόγω εργαζόμενους να λάβουν ένα ποσό προκαταβολής της σύνταξής τους, διευκολύνοντας τη μετάβαση στη νέα τους καθημερινότητα μετά την ενεργό υπηρεσία.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : xarokopos@tvfreaks.gr

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς γράφει ιστορία: 40.000 πόντοι και βασιλεύει αδιαμφισβήτητα στο NBA!

Τα κοντινά του σκηνοθέτη του Survivor στην Χρύσα… ζάλισαν κόσμο – video