Αυτοί οι πατατοκεφτέδες δεν είναι απλά μια συνηθισμένη συνταγή. Είναι μια πανδαισία γεύσεων που θα σας ενθουσιάσει!
Η τραγανή κρούστα, η αφράτη υφή και η πλούσια γεύση από το μπέικον και το κεφαλοτύρι θα σας κάνουν να τους λατρέψετε. Ιδανικοί για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, θα συνοδεύσουν τέλεια οποιοδήποτε γεύμα.
Περιεχόμενα
Υλικά για Πατατοκεφτέδες με μπέικον και κεφαλοτύρι
- 1 κιλό πατάτες
- 200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση – Πως να φτιάξετε τους Πατατοκεφτέδες
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις λιωμένες πατάτες με το μπέικον, το κεφαλοτύρι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, το αλεύρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
- Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστούς.
Απολαύστε τους ζεστούς. Είναι μοναδικοί και είναι ένα μοναδικό ορεκτικό για καλοφαγάδες
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr
- Ακολουθήστε μας στο Google News
- Κάντε μας like στο Facebook
- Κάντε μας like στο Twitter