Ο Βασίλης Μπισμπίκης στο χειρουργείο! Τι είναι το «μπαλονάκι που του έκαναν»

Το “μπαλονάκι”, ή αλλιώς η επέμβαση τοποθέτησης στεντ, είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στεφανιαίας νόσου.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης ήρθε αντιμέτωπος με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ηθοποιός μετά απο το διπλό έμφραγμα που υπέστη, υποβλήθηκε σε διπλή επέμβαση στην καρδιά, αφήνοντας άφωνους τους θαυμαστές του.

Η στεφανιαία νόσος, απο την οποία πάσχει ο ηθοποιός, είναι μια πάθηση που επηρεάζει τις στεφανιαίες αρτηρίες, οι οποίες είναι τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την καρδιά με αίμα.

Πως γίνεται το «μπαλονάκι

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ένας μικρός σωλήνας, γνωστός ως καθετήρας, εισάγεται σε μια αρτηρία ή φλέβα, συνήθως στη βουβωνική χώρα ή τον βραχίονα. Ο καθετήρας οδηγείται έως τη στενωμένη αρτηρία στην καρδιά. Στη συνέχεια, ένα μπαλονάκι που βρίσκεται στην άκρη του καθετήρα φουσκώνει, πιέζοντας την πλάκα προς τα έξω και ανοίγοντας την αρτηρία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μετά την τοποθέτηση του μπαλονιού, τοποθετείται και ένα στεντ. Το στεντ είναι ένα μικρό, πτυσσόμενο πλέγμα από μέταλλο που στηρίζει το τοίχωμα της αρτηρίας και εμποδίζει την επαναστένωσή της.

επέμβαση τοποθέτησης στεντ

Η επέμβαση τοποθέτησης μπαλονιού/στεντ είναι μια σχετικά σύντομη και ασφαλής διαδικασία που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη ροή του αίματος στην καρδιά και να ανακουφίσει τα συμπτώματα της στεφανιαίας νόσου, όπως ο πόνος στο στήθος (στηθάγχη).

Στην περίπτωση του Βασίλη Μπισμπίκη, η επέμβαση τοποθέτησης μπαλονιού/στεντ έγινε μετά από έμφραγμα. Το έμφραγμα συμβαίνει όταν η ροή του αίματος σε μια αρτηρία της καρδιάς μπλοκάρεται ξαφνικά, συνήθως από θρόμβο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη ή ακόμα και θάνατο του καρδιακού ιστού.

Η επέμβαση τοποθέτησης μπαλονιού/στεντ μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ροής του αίματος στην καρδιά μετά από έμφραγμα και να μειώσει τον κίνδυνο μελλοντικών καρδιακών προβλημάτων.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

despoina_office

Αρθρογράφος: Δέσποινα Ιωάννου

Ονομάζομαι Δέσποινα Ιωάννου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα. Αποφοίτησα από ΙΙΕΚ και συγκεκριμένα απο το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Λατρεύω να γράφω για την showbiz, τα social media και ειδικά για το Instagram, ενώ έχω και μερικά τηλεοπτικά ριάλιτι που μου αρέσει να βγάζω ειδήσεις και spoiler, μέσα απο τις πηγές μου!
Email : despoinaioannou@tvfreaks.gr

Βασίλης Μπισμπίκης: Πως έπαθε το διπλό έμφραγμα – Πότε θα βγεί απο το νοσοκομείο;

MasterChef spoiler 08/03: Πιάτο-φωτιά για τους υποψήφιους! Ποιος θα «καεί» και θα αποχωρήσει;