Ο τέλειος άντρας: Μύθος ή πραγματικότητα; Τελικά υπάρχει;

5 λόγοι για να ξεχάσετε τον τέλειο άντρα!

Η αναζήτηση για τον τέλειο σύντροφο είναι μια διαχρονική εμμονή. Ιστορίες, ποιήματα, τραγούδια υμνούν τον ιδανικό άντρα, έναν ιππότη σε λευκό άλογο, έναν αψεγάδιαστο σύντροφο που θα φέρει ευτυχία και ολοκλήρωση.

Πόσο ρεαλιστική είναι όμως η ύπαρξη ενός τέλειου άντρα; Μήπως η εμμονή με την τελειότητα σαμποτάρει τις σχέσεις μας και μας οδηγεί σε ματαίωση και απογοήτευση;

1. Η ψευδαίσθηση της τελειότητας

Η ιδέα του τέλειου άντρα βασίζεται σε κοινωνικά στερεότυπα, άπιαστα ιδανικά και εξιδανικευμένες εικόνες. Συχνά, οι προσδοκίες μας τροφοδοτούνται από τα media, τη λογοτεχνία και τον ρομαντισμό, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση που αγνοεί την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης.

2. Η ατομικότητα και η μοναδικότητα

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, με τα δικά του προτερήματα, αδυναμίες, ιδιαιτερότητες και ελαττώματα. Η εστίαση στην τελειότητα αγνοεί την ουσία της έλξης και της αγάπης, που βασίζονται στην αυθεντικότητα, τη χημεία και τη σύνδεση δύο ψυχών.

3. Η εστίαση στα θετικά

Αντί να ψάχνουμε για άψογες οντότητες, ας εστιάσουμε στα θετικά στοιχεία ενός ατόμου. Ας δούμε τις αξίες, τα ενδιαφέροντα, το χιούμορ, την καλοσύνη, την ενσυναίσθηση και όλα όσα μας ταιριάζουν και μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.

4. Η αποδοχή και η αγάπη για το “ατελές”

Η αγάπη προϋποθέτει αποδοχή. Ας αγκαλιάσουμε τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του άλλου, όπως και τα δικά μας. Η τελειότητα δεν υπάρχει, ούτε είναι απαραίτητη για μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση.

5. Η εστίαση στην ανάπτυξη και την εξέλιξη

Σημαντικότερο από την αναζήτηση ενός τέλειου άντρα είναι η δική μας προσωπική ανάπτυξη. Ας εστιάσουμε στο να γίνουμε οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας, ώστε να προσελκύσουμε και να χτίσουμε μια σχέση βασισμένη στην ωριμότητα, την ειλικρίνεια και τον αλληλοσεβασμό.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

kelly

Αρθρογράφος: Κέλλυ Νομικού

Ονομάζομαι Κέλλυ Νομικού, είμαι δημοσιογράφος και έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι αγαπημένες μου στήλες είναι gossip, celebrities και ειδησεογραφικά νέα της επικαιρότητας. Λατρεύω την φύση και ειδικά τις βόλτες στα βουνά. - Email

Η Φαίη Σκορδά φωτογραφίζεται ντυμένη στα κόκκινα

Για πρώτη φορά στο φως οι φωτογραφίες που η Φαίη Σκορδά θέλει να κάψει…επειγόντως

Τα μυστικά της αρμονικής συγκατοίκησης

Συγκατοίκηση: 8 βήματα πριν κάνετε το μεγάλο βήμα