Ο Πούτιν απειλεί ευθέως την Αμερική και τα αεροπλανοφόρα στην Ανατολική Μεσόγειο

Δημήτρης Χαροκόπος
2 Min Read

Η παρέμβαση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προκαλεί έκπληξη αλλά και ανησυχία, καθώς απειλεί ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην επεκτείνει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με σκοπό φυσικά να προστατέψει με την σειρά του το Ιράν και τη Συρία.

Ο Πούτιν αποκάλυψε ότι εξέδωσε εντολή για 24ωρη περιπολία αεροσκαφών MiG-31 που είναι εξοπλισμένα με τον υπερηχητικό πύραυλο Kh-47M2 Kinzhal, ο οποίος κινείται με ταχύτητες 10 Mach.

Οι πύραυλοι Kinzhal αναφέρεται ότι έχουν ως πρωταρχικό στόχο τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα, ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, ο Πούτιν έκανε πρώτη δημόσια εμφάνιση με το πυρηνικό βαλιτσάκι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα.

Η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας που σπάνια δείχνει πλάνα του Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτή την φορά έδειξε τον πρόεδρο της Ρωσίας να συνοδεύεται αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού της χώρας του, να μεταφέρουν το λεγόμενο πυρηνικό “βαλιτσάκι” με τους κωδικούς των πυρηνικών, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δοθεί εντολή για πυρηνικό πλήγμα.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ρώσικη τηλεόραση

TAGGED:
Share This Article
Exit mobile version