Ψυχρή λίμνη: Αυτό είναι το φαινόμενο που έρχεται και στην Ελλάδα – Πότε θα χαλάσει ο καιρός
Το φαινόμενο της Ψυχρής λίμνης μετά τις καταστροφές με τις πλημμύρες που έκανε στην Γερμανία και στο Βέλγιο έρχεται και στην Ελλάδα και αναμένεται να επηρεάσει και την χώρα μας απο αύριο Κυριακή.
Παρόμοια φαινόμενα με αυτά που φέρνει η «ψυχρή λίμνη» είχαμε ξανά στην Ελλάδα το 2019 όπου είχε χτυπήσει την Χαλκιδική.
Το φαινόμενο που είχε χτυπήσει την Χαλκιδική ήταν μια τοπική καταιγίδα που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 21:30 εντελώς ξαφνικά, ως ένα ακραίο μπουρίνι, στο οποίο συνέβη μια απότομη αύξηση της ταχύτητας του ανέμου στα 10 ή 11 Μποφόρ μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα!
Χαρακτηριστικό είναι ότι περιγράφηκε από όσους είδαν το φαινόμενο ότι «πρώτα άρχισε να φυσάει ένα αεράκι και τότε, ξαφνικά, ήρθε από το πουθενά, μέσα στο σκοτάδι, κυριολεκτικά σε μια στιγμή».
Μάλιστα σε αρκετά σημεία οι στιγμιαίες ριπές του ανέμου έφθασαν τα 132 χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή τα 12 Μποφόρ, τον μέγιστο βαθμό στην κλίμακα.
Η οριζόντια διάμετρος της λεγόμενης «υπερκυτταρικής» καταιγίδας ήταν εξαιρετικά μεγάλη, στα 160 χιλιόμετρα, ενώ οι κορυφές των νεφών ξεπέρασαν τα 13 χιλιόμετρα ύψος, φτάνοντας δηλαδή στον πυθμένα της Στρατόσφαιρας, και υπήρξε σημαντική δραστηριότητα κεραυνών, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε ασυνήθιστα απότομη πτώση της θερμοκρασίας, που έφθασε τους 7 βαθμούς Κελσίου μέσα σε μόλις 10 λεπτά.
Ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος μίλησε για το φαινόμενο που αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μας τονίζοντας ότι «κατεβαίνει νοτιότερα αυτή η ψυχρή λίμνη και θα επηρεάσει τις περιοχές της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσα στο Σαββατοκύριακο, κυρίως Κροατία, Σλοβενία και κομμάτια της Ιταλίας».
Ο κύριος Λαγουβάρδος συνεχίζοντας τόνισε ότι «Ένα τμήμα, από ό,τι φαίνεται, θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με αστάθεια από την Κυριακή και μετά, και κυρίως τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη. Θα περάσουμε σε ένα μοτίβο καιρού όπου δεν θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά αστάθεια. Δηλαδή, βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές την επόμενη εβδομάδα, κυρίως μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, που εν μέρει θα οφείλονται σε αυτή τη γενικευμένη αστάθεια»
Σίγουρα όπως τόνισε και ο μετεωρολόγος θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα δεδομένα για να δούμε αν θα επηρεάσει και πόσο την χώρα μας.
-
Media2 εβδομάδες ago
Η Δανάη Παππά ποζάρει με το μαγιό της και είναι σίγουρο ότι είναι η καλύτερη εικόνα που θα δεις σήμερα
-
Media2 εβδομάδες ago
Η Σοφία Παυλίδου φωτογραφίζεται και η φούστα ανοίγει τόσο….όσο χρειάζεται για να πάθεις εγκεφαλικό
-
Media2 εβδομάδες ago
Ούτε άγαλμα τόση ομορφιά. Η Μπέττυ Μαγγίρα ποζάρει με μαγιό και ζαλίζει με τα κάλλη της
-
Media2 εβδομάδες ago
Το «βουνό» του Survivor η Ασημίνα ξαπλωμένη με το μαγιό της είναι ότι καλύτερο θα δεις σήμερα στο instagram
-
Showbiz2 εβδομάδες ago
Έλενα Παπαρίζου: Ποζάρει με τα πόδια…τόσο ανοικτά που θα αλληθωρίσουν τα μάτια σου
-
Media2 εβδομάδες ago
Η Ελευθερία Ελευθερίου με μαγιό στην Κύθνο κολάζει! Τρέλανε μας κι άλλο μπορείς…
-
Showbiz2 εβδομάδες ago
Πήγε στον Καναδά για συναυλία η Dua Lipa και τους πέταξε τους….οφθαλμούς όξω!
-
Media2 εβδομάδες ago
Η Κρυσταλλία παίζει με τα «φουσκωτά» της και εμείς χάνουμε την μπάλα με το μαγιό της