in

Ο Ζελένσκι ζήτησε απο τον Μπάιντεν να του στείλει ως βοήθεια βόμβες διασποράς!

«Δώσε μας ΑΥΤΟ με το οποίο ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ τη Γιουγκοσλαβία»

βόμβες διασποράς

Το CNN αναφέρει ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν από το Κογκρέσο των ΗΠΑ και την κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ να τους στείλουν βόμβες διασποράς.

Αυτό είναι το πιο αμφιλεγόμενο αίτημα της Ουκρανίας μέχρι στιγμής, αναφέρει η Radio Television of Serbia, προσθέτοντας ότι η χρήση αυτών των όπλων απαγορεύεται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι είναι έτοιμοι να στηρίξουν την Ουκρανία «όσο χρειαστεί» προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της σε πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Ωστόσο, ακόμη και τα αποθέματα δυτικών όπλων δεν είναι απεριόριστα, επομένως οι Ουκρανοί πιστεύουν ότι τα αμερικανικά πυρομαχικά διασποράς, που μαζεύουν σκόνη στις αποθήκες, θα ήταν χρήσιμα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει απορρίψει εντελώς αυτό το ουκρανικό αίτημα, αλλά όπως φαίνεται το κρατά στην άκρη του μυαλού του ως έσχατη λύση, εάν το απόθεμα των εναπομεινάντων όπλων αρχίσει να στερεύει, με ότι και να συνεπάγεται αυτό για την εξέλιξη του πολέμου που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ωστόσο, το πρόβλημα για τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τον Ουκρανό ομόλογο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι είναι ότι το Κογκρέσο έχει απαγορεύσει την αποστολή αυτών των πυρομαχικών σε άλλες χώρες και δεν είναι βέβαιο ότι το ίδιο όργανο θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την απόφαση στο εγγύς μέλλον, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι το αίτημά τους είναι δικαιολογημένο γιατί «η ρωσική πλευρά χρησιμοποιεί και αυτού του είδους τα πυρομαχικά», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «δεν θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του άμαχου πληθυσμού, αλλά μόνο εναντίον του ρωσικού στρατού».

Τα πυρομαχικά διασποράς, γνωστά και ως βόμβες διασποράς , είναι ένας ειδικός τύπος, τις περισσότερες φορές μη κατευθυνόμενα πυρομαχικά, που περιέχουν μικρότερους εκρηκτικούς μηχανισμούς ή κομμάτια μετάλλου.

Όταν αυτές οι βόμβες εκρήγνυνται, σκορπίζουν το περιεχόμενό τους προς όλες τις κατευθύνσεις, θέτοντας έτσι μεγάλο κίνδυνο για όλους όσους τυχαίνει να βρίσκονται κοντά.

Ακόμη και αν δεν εκραγούν, αυτές οι βόμβες μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, καθώς συμπεριφέρονται σαν νάρκες στο έδαφος, καθιστώντας σημαντικά τμήματα της επικράτειας απροσπέλαστα.

Ήταν αυτό το χαρακτηριστικό τους που επηρέασε καθοριστικά την έγκριση της Σύμβασης για την Απαγόρευση των Βομβών Διασποράς, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2010. Αυτή η δήλωση υπογράφηκε από 108 χώρες, αλλά ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ουκρανία συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών γι΄αυτό και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας της ζητάει απο τον Αμερικάνο Πρόεδρο.

Για την ιστορία οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν βόμβες διασποράς σε μεγάλο αριθμό ένοπλων συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, όταν ρίφθηκαν βόμβες διασποράς σε πολλές πόλεις της .

ukraine

πηγη


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter