in

Μετρό Πειραιά: Σε λειτουργία οι 3 σταθμοί απο την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

Το Μετρό Πειραιά, το έργο που ταλαιπώρησε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και την ευρύτερη περιοχή για περισσότερο απο 9 χρόνια, όπως ανακοινώθηκε πρόκειται να δοθεί στο επιβατικό κοινό προς λειτουργεία απο την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου αναμένεται να δοθούν προς χρήση στο κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά και ειδικότερα οι σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιάς» με ανταπόκριση τον ηλεκτρικό στο λιμάνι και ο σταθμός «Δημοτικό Θέατρο».

Όπως αναφέρουν και οι πληροφορίες απο την πλευρά της κυβέρνηση την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου κατά πάσα πιθανότητα το Μετρό Πειραιά θα το επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Όπως αναφέρουν πηγές με την ολοκλήρωση του έργου και τη παράδοση προς χρήση και λειτουργία και των σταθμών Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως.

Αυτό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα φέρει μείωση στην κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως αλλά και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Το λιμάνι του Πειραιά θα γίνει ένας υπερσύγχρονος οδικός κόμβος, αφού θα εκτός απο το μετρό, οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Τραμ, τον Προαστιακό ενώ και ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε 50 λεπτά.

Γιάννης Μώραλης

Ο πρώτος που επισκέφθηκε τους Σταθμούς Μετρό στον Πειραιά ήταν ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννη Μώραλης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε

«Ένα από τα «προνόμια» που μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ένας Δήμαρχος, είναι η δυνατότητα να δει ένα δημόσιο έργο πριν εγκαινιαστεί επίσημα.

Έτσι και εγώ είχα την προνομιακή ευκαιρία να ξεναγηθώ στους σταθμούς του μετρό του Πειραιά, οι οποίοι είναι πλέον έτοιμοι και να κάνω την διαδρομή Δημοτικό Θέατρο, Πειραιάς, Μανιάτικα και αντίστροφα.

Ένιωσα χαρά, περηφάνια, αισιοδοξία και μια προσμονή να επισκεφθεί και να χρησιμοποιήσει αυτό το νέο σύγχρονο μέσο μεταφοράς ο κάθε Πειραιώτης. Ένα μέσο το οποίο ευελπιστώ να δώσει «ανάσες» στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά, αλλά και του μεγάλου Λιμανιού της χώρας.

Ένιωσα χαρά γιατί μετά από τόσες ταλαιπωρίες, με ανοιχτά εργοτάξια, χώματα, θορύβους, επιτέλους φτάσαμε στην ολοκλήρωση ενός τεράστιας σημασίας έργου για τον Πειραιά με προφανή πολλαπλά οφέλη.

Ένιωσα περηφάνια γιατί ειδικά ο σταθμός του Δημοτικού θεάτρου θα αποτελέσει όχι μόνο σταθμό για τους επιβάτες και τη μεταφορά τους, αλλά μια ακόμα εστία πολιτισμού για την πόλη μας, καθώς εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές ή ομοιώματά τους, τα οποία πραγματικά κοσμούν τον σταθμό, καθιστώντας τον ένα ακόμα μουσείο για τον Πειραιά.

Ένιωσα χαρά γιατί τα Μανιάτικα, απέκτησαν έναν σταθμό που αναβαθμίζει μια σημαντική περιοχή για όλους εμάς.

Ένιωσα αισιοδοξία καθώς το λιμάνι συνδέεται επιτέλους με το αεροδρόμιο, δημιουργώντας νέα δεδομένα, ώστε ο Πειραιάς να γίνει προορισμός, ο οποίος πλέον διαθέτει ένα μέσο που θα αλλάξει την κινητικότητα της πόλης προς το καλύτερο.

Ένιωσα περηφάνια γιατί καθημερινά επιβεβαιώνω αυτό που αισθάνομαι. Ότι ο Πειραιάς αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο, γίνεται όλο και πιο εξωστρεφής και το μέλλον είναι μπροστά του αισιόδοξο.

Ένιωσα τέλος προσμονή καθώς αυτή μου τη χαρά βιάζομαι να τη μοιραστώ με όλους τους Πειραιώτες, αλλά και επισκέπτες της πόλης μας.

Στον Πειραιά προχωράμε καλά και με σκληρή δουλειά, σωστές και έντιμες συνεργασίες η πόλη θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να κάνει βήματα προόδου».

Δείτε φωτογραφικό υλικό απο τους νέους σταθμούς Μετρό Πειραιά


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter

  • Avatar of Κέλλυ Νομικού

    Written by Κέλλυ Νομικού

    Η Κέλλυ Νομικού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα . Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites.
    - Email - Facebook