12 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως απο καρχαρίες. Πόσοι καρχαρίες όμως πεθαίνουν απο τον άνθρωπο; Θα μείνετε με το στόμα ανοικτό

Πόσοι καρχαρίες πεθαίνουν απο τον άνθρωπο

Αυτό το καλοκαίρι οι καρχαρίες είχαν την τιμητική τους και στην Ελλάδα, χωρίς φυσικά να έχουν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα. Απλά και μόνο η παρουσία τους ήταν αρκετοί για να ξεκινήσουν τρομακτικές ιστορίες και fake news.

Οι καρχαρίες, αυτά τα μυστηριώδη και εντυπωσιακά πλάσματα των ωκεανών, έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων μύθων και φόβων. Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι η αλήθεια σχετικά με τη σχέση τους με τον ανθρώπo είναι πολύ διαφορετική από αυτό που πολλοί πιστεύουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι καρχαρίες σκοτώνουν ετησίως μόλις 12 ανθρώπους. Αυτός ο αριθμός, παρότι δυσάρεστος, είναι μακράν κάτω από τα εκτεταμένα σενάρια των ταινιών τρόμου που μας έχουν παρουσιάσει τους καρχαρίες ως αιμοδιψή δολοφόνους.

Πόσοι καρχαρίες πεθαίνουν απο τον άνθρωπο κάθε χρόνο;

Ωστόσο, η πραγματική ανησυχία προκύπτει από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Σύμφωνα με το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (IFAW), η εμπορική αλιεία σκοτώνει πάνω από 100 εκατομμύρια καρχαρίες ετησίως. Αυτός ο αριθμός είναι συγκλονιστικός και αποκαλύπτει τον σοβαρό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι καρχαρίες από την ανθρώπινη επέμβαση.

Συνολικά, οι εκτιμήσεις καταδεικνύουν ότι μπορεί να σκοτωθούν έως και 273 εκατομμύρια καρχαρίες κάθε χρόνο λόγω της αλιείας και άλλων ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Αυτή η απειλή για την επιβίωσή τους αξίζει την προσοχή μας και τη δράση μας για την προστασία τους και τη διατήρηση της ισορροπίας στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Για να μην σας ταΐζουν κουτόχορτο!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

anna

Αρθρογράφος: Άννα Ξενοπούλου

Εδώ θα διαβάσεις όλα τα τελευταία νέα της επικαιρότητας για την Ελλάδα. Ενημερώσου άμεσα για τις τελευταίες ειδήσεις και εξελίξεις!
Emai: [email protected]

Έρευνα σοκ αποκαλύπτει γιατί πρέπει να σταματήσουμε να λέμε τα προβλήματα στους άλλους!

Λέτε και εσείς τα προβλήματα σας στους φίλους και τους συγγενείς; Δείτε τι έδειξε έρευνα και ξανασκεφτείτε το

Ροδάνθη Καπαρού

Survivor spoiler: Έγινε πρόταση του Ατζούν στην Ροδάνθη για να βρεθεί στο Survivor 2024; Τι αποκαλύπτει η διαρροή