in ,

Κορονοϊός – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του COVID-19 σε σούπερ μάρκετ;

koronoios poioi einai oi kindynoi tou covid 19 se souper market

Δυστυχώς ο Κορονοϊός – Covid-19, έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούτε ή διαβάζεται ότι για την σωστή προστασία και την αντιμετώπιση του, συνιστάται ιδιαίτερα η αποφυγή γεμάτων χώρων. Ωστόσο αυτό είναι δύσκολο αφού υπάρχουν και τα ψώνια είναι, τα οποία είναι φυσικά, αναγκαιότητα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετοί συνάνθρωποι μας εξακολουθούν να φοβούνται να πάνε. Ένας υπεύθυνος υγείας αποκάλυψε τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του COVID-19 σε σούπερ μάρκετ;

Μπορείτε να μολυνθείτε όταν ψωνίζετε; Πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά αυτή η παγκόσμια πανδημία.

Για να περιορίσετε τους κινδύνους σύλληψης του COVID-19 σε σούπερ μάρκετ , όπως και παντού αλλού, είναι σημαντικό να σέβεστε την κοινωνική απόσταση και να ακολουθείτε τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει πάντα «να φοράτε μάσκα, να πλένετε τα χέρια σας και να διατηρείτε κοινωνικές αποστάσεις».

Ο Δρ Pierre Parneix, ιατρός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπορντό, διαβεβαιώνει ότι εάν όλοι αυτοί οι κανόνες τηρούνται αυστηρά, οι κίνδυνοι δεν είναι τόσο υψηλοί.

Παρακάτω όμως θα σας αναφέρουμε τα λάθη που πιστεύει ότι πρέπει να αποφεύγετε και μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε όταν πηγαίνετε για ψώνια .

Να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά τα ψώνια

Δεν μπορεί να γίνει ποιο ξεκάθαρο. Το πλύσιμο των χεριών σας συχνά είναι απαραίτητο ειδικά τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν επισκέπτεστε πολυσύχναστα μέρη, όπως σούπερ μάρκετ.

Γιατί; Όταν πηγαίνουμε για ψώνια, έχουμε την τάση να αγγίζουμε διάφορες, δυνητικά μολυσμένες, υπηρεσίες και προϊόντα.

Το πλύσιμο των χεριών σας πρέπει να γίνεται σωστά και συχνά και είναι απαραίτητο για την αποφυγή του κορονοϊού.

Οι ειδικοί προτείνουν να έχετε πάντα ένα μπουκάλι απολυμαντικό χεριών στην τσέπη σας ή στην τσάντα σας και να το χρησιμοποιείτε τακτικά, όταν είστε εκτός απο το σπίτι και δεν μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας,

Καλύτερος τρόπος προφύλαξης όμως από το πλύσιμο των χεριών σας με σαπούνι και νερό πριν φύγετε από το σπίτι και όταν επιστρέψετε δεν υπάρχει.

Να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά τα ψώνια

Μην αγγίζετε τα πάντα στο κατάστημα

Παρόλο που το πλύσιμο των χεριών σας είναι ένας καλός τρόπος για να περιορίσετε τους κινδύνους από τη μόλυνση του ιού, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να αποφεύγετε να αγγίζετε όσο το δυνατόν περισσότερο επιφάνειες και προϊόντα στα καταστήματα.

Συνηθίζετε να πιάνετε φρούτα και λαχανικά για να ελέγξετε πόσο ώριμα είναι; Θα πρέπει να αποφύγετε να το κάνετε αυτό, όχι μόνο για να προστατέψετε τον εαυτό σας αλλά και για να προστατέψετε τους άλλους, καθώς αυτά τα προϊόντα θα μπορούσαν να μολυνθούν.

Τι γίνεται με τα καροτσάκια αγορών, τα οποία συγκρίνουν ορισμένοι με τα κιγκλιδώματα σε λεωφορεία, τρένα και το μετρό; Εάν πλένετε και απολυμαίνετε συχνά τα χέρια σας και αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε!

Μην αγγίζετε τα πάντα στο κατάστημα

Αφαιρέστε όλες τις περιττές συσκευασίες

Είτε έχουμε κορονοϊό είτε όχι καλό οι ειδικοί προτείνουν την αφαίρεση περιττών συσκευασιών, όπως σε πακέτα γιαουρτιού, για παράδειγμα, όταν φτάσετε στο σπίτι από το κατάστημα.

Εκτός απο προστασία υπάρχει και ένας ακόμα καλός λόγος για να το κάνετε αυτό υπό κανονικές συνθήκες, καθώς σημαίνει ότι τα τρόφιμα μπορούν να αποθηκευτούν πιο εύκολα στο ψυγείο!

αυτή η συνήθεια έχει αποκτήσει ακόμα καλύτερο νόημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς βοηθά επίσης στον περιορισμό των κινδύνων εξάπλωσης του ιού, ο οποίος, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, μπορεί να επιβιώσει έως και 24 ώρες στο χαρτόνι.

Αφαιρέστε όλες τις περιττές συσκευασίες

Μην ξεχνάτε να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των τροφίμων δεν διαθέτουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί μέσω συσκευασίας τροφίμων ή τροφίμων.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να πλένετε φρούτα και λαχανικά πριν τα βάλετε στο ψυγείο.

Αυτή είναι επίσης μια καλή συνήθεια που πρέπει να αποκτήσετε και να την συνεχίσετε ακόμα και όταν δεν υπάρχει πανδημία! Δεν εννοούμε ότι πρέπει να πλένετε το φαγητό σας ή τα φρούτα,  με σαπούνι και χλωρίνη, αλλά καλό θα ήταν να τα ξεπλένετε με καθαρό νερό

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο κίνδυνος εξαλείφετε ειδικά όταν αυτά τα προϊόντα θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες που θα εξαλείψουν τον ιό.

Μην ξεχνάτε να πλένετε τα φρούτα και  τα λαχανικά

Καλό θα ήταν να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να γίνονται και χωρίς τον φόβο της πανδημίας. Πλέον δείτε το ως ευκαιρία στο να τις συνηθίσετε.


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter