in ,

Εντυπωσιακή αλλά τοξική – Η πόλη Norilsk έχει -72 τον χειμώνα και δεν ζει ούτε ένα δέντρο

Η βορειότερη πόλη της Σιβηρίας, είναι η πόλη Norilsk η οποία είναι πιο γνωστή με το όνομα η Άγρια Ανατολή της Ρωσίας. Μπορεί στην Άγρια Δύση να υπάρχουν άνυδρες περιοχές, και πολύ ζέστη, στην πόλη Norilsk της Σιβηρίας όμως συνήθως το θερμόμετρο δείχνει -72 βαθμούς Κελσίου

Τα πάντα καλύπτονται από χιόνι, ενώ τα τετραγωνισμένα κτίρια κυριαρχούν παντού στην πόλη που μοιάζει να είναι το αντίθετο της κόλασης.

norlisk

Αυτό που κάνει εντύπωση στον επισκέπτη του Norilsk είναι η ολοκληρωτική απουσία των δέντρων από την πόλη. Ο λόγος;

Η υπερβολική ρύπανση του περιβάλλοντος δεν επιτρέπει την ευδοκίμηση δέντρων ή φυτών στην ευρύτερη περιοχή

Οι μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του θείου σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν καταγραφεί εδώ, ενώ η απουσία πρασίνου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην τοξική βροχή αλλά στα δηλητήρια που απελευθερώνονται στον αέρα κάθε χρόνο εξαιτίας της μεγάλης παραγωγής μεταλλευμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή η πόλη στην Βόρεια Σιβηρία είναι επίσημα μια από τις πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο και δεν είναι ιδανική για να κατοικείτε απο κόσμο. Παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στην Norilsk, στην πραγματικότητα, περισσότεροι από εκατό χιλιάδες.

Η Norilsk είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο και την καθιστά μια από τις βορειότερες πόλεις του κόσμου στη συνεχή ζώνη του μόνιμου πάγου.

Καλύπτεται με χιόνι έως και 270 ημέρες το χρόνο με την υψηλότερη θερμοκρασία να φτάνει το καλοκαίρι περίπου τους 30⁰C, σπάνια αλλά συμβαίνει και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να κυμαίνονται συνήθως στους -53⁰C

Φυσικά μπορείτε μόνο να φανταστείτε πόσο κρύο κάνει εκεί κατά τη διάρκεια του πολύ μεγάλου χειμώνα. Χαρακτηριστικό του κρύου είναι ότι στην πόλη Norilsk το θερμόμετρο έχει δείξει και -72⁰C!

Βρίσκεται μεταξύ της πεδιάδας της Δυτικής Σιβηρίας και του Κεντρικού Οροπεδίου της Σιβηρίας στους πρόποδες των βουνών Putoran.

Η γη που περιλαμβάνει την περιοχή εντός και εκτός της πόλης του Norilsk διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα νικελίου στη Γη. Το 1935, ένα εξορυκτικό συγκρότημα χτίστηκε με τα γνωστά στρατόπεδα εργασίας Gulag.

ποτάμια νικελιού
Ποτάμι Νικελιού

Οι κρατούμενοι του στρατοπέδου συγκέντρωσης Gulag αναγκάστηκαν να εργαστούν στο ορυχείο έως το 1953 όπου η Σοβιετική κυβέρνηση μετονόμασε το στρατόπεδο σε πόλη.

Το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων του Norilk είναι 10 χρόνια χαμηλότερο από τους Ρώσους γενικά λόγω της κακής και μακριά από την ιδανική κατάσταση διαβίωσης.

Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στο Norilsk είναι μόνο αεροπορικώς, καθώς δεν υπάρχει δρόμος ή σιδηροδρομικός σταθμός που να εισέρχεται ή να εξέρχεται από αυτήν την πόλη.

Πραγματική παγωμένη κόλαση!!


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter