Connect with us
  1. Κεντρική
  2. /
  3. News
  4. /
  5. Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι...

News

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι αιχμές συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής κατά της Εισαγγελέως

Δέσποινα Ιωάννου

Published

on

Δίκη Χρυσής Αυγής Οι αιχμές συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής κατά της

Αμέσως μετά τη διακοπή του Δικαστηρίου το απόγευμα της Παρασκευής, ο δικηγόρος των αιγυπτίων ψαράδων, Κώστας Παπαδάκης σχολίασε την «παράξενη» κίνηση της εισαγγελέως να «απολογηθεί» στους συνηγόρους υπεράσπισης κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας «γιατί στην πρώτη της τοποθέτηση δεν ζήτησε ελαφρυντικά, κάνοντάς τους να αισθάνονται ότι έχασαν έναν πολύτιμο σύμμαχο».

«Η μάχη των ελαφρυντικών συνεχίζεται» σχολίασε ο κ. Παπαδάκης, τονίζοντας ότι κατά τη γνώμη του «δεν συντρέχουν οι λόγοι τους οποίους επικαλούνται οι συνήγοροι υπεράσπισης» και παρέπεμψε σε προηγούμενες δηλώσεις του, οι οποίες όπως είπε «δεν έχουν διαψευστεί».

«Η δίκη κινδυνεύει να ξεχειλώσει και να πάει σε μια χρονική παρέκταση. Όλες αυτές οι διακοπές δεν έχουν συγκεκριμένη αιτιολόγηση και, εν πάση περιπτώσει, τείνω την προσοχή σας στο ότι η δίκη εξακολουθεί, έχει πολλά και κρίσιμα στάδια μέχρι να φτάσει στο τέλος. Θα είμαστε εδώ μέχρι την τελευταία στιγμή», υπογράμμισε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής.

Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους της επιμήκυνσης της διαδικασίας, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι ευθύνονται «οι επανειλημμένες και αντιφατικές εισαγγελικές τοποθετήσεις, οι οποίες πυροδότησαν πολλούς γύρους τοποθετήσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι ουσιαστικά επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια».

«Το ελαφρυντικό της μη τέλεσης αξιόποινων πράξεων αφορά τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες δεν έχουν δραστηριοποιηθεί. Προκύπτει από τη διατύπωση του νόμου, από την αιτιολογική έκθεση και από όλη τη φιλοσοφία του νόμου, όχι να διακρίνει ανάμεσα σε μέλη εγκληματικών οργανώσεων αλλά να διακρίνει ανάμεσα σε εγκληματικές οργανώσεις που δεν έχουν περάσει στο στάδιο της υλοποίησης», σημείωσε ο κ. Παπαδάκης.

Σχετικά με το ελαφρυντικό της μη εύλογης διαρκείας της δίκης, ο συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων υπογράμμισε ότι «δεν ευσταθεί διότι η διάρκεια της δίκης για τα ελληνικά δεδομένα υπήρξε εύλογη» αλλά και διότι για τη μεγάλη διάρκεια ευθύνονται και οι κατηγορούμενοι «με τις κωλυσιεργίες, την άσκοπη ανάγνωση εγγράφων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και τις καθυστερήσεις σε απολογίες και αγορεύσεις με αποτέλεσμα να χαθούν δικάσιμοι».

«Το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου δεν υπάρχει πουθενά νομολογημένο ότι είναι υποχρεωτικό όπου υπάρχει λευκό ποινικό μητρώο να παρέχεται το αντίστοιχο ελαφρυντικό», είπε ο κ. Παπαδάκης και συμπλήρωσε: «Κατά συνέπεια θεωρώ ότι το δικαστήριο έχει όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσει, προφανώς και θα το κάνει. Η δίκη πρέπει να συνεχιστεί χωρίς άλλες διακοπές και να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Η προσπάθεια να πέσουν στα μαλακά δεν πρόκειται να έχει καμία απόδοση».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Δέσποινα Ιωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα. Έχει αποφοιτήσει από ΙΙΕΚ και συγκεκριμένα απο το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε ενημερωτικές ιστοσελίδες. Μπορείτε να μου στείλετε emai εδώ: despoinaioannou@tvfreaks.gr

Survivor διαρροή: Παίκτης του ριάλιτι πετάει αυτόγραφα απο το μπαλκόνι! Survivor διαρροή: Παίκτης του ριάλιτι πετάει αυτόγραφα απο το μπαλκόνι!
media54 λεπτά ago

Survivor διαρροή: Παίκτης του ριάλιτι πετάει αυτόγραφα απο το μπαλκόνι!

Το είδαμε και αυτό! Λίγο η καραντίνα λίγο η δημοσιότητα που απέκτησε μέσα απο το Surivor, είχαμε δεν είχαμε είδαμε...

Survivor spoiler-διαρροή 16/4: Η μεγάλη αποκάλυψη για τον Σάκη Κατσούλη (video) Survivor spoiler-διαρροή 16/4: Η μεγάλη αποκάλυψη για τον Σάκη Κατσούλη (video)
media1 ώρα ago

Survivor spoiler-διαρροή 16/4: Η μεγάλη αποκάλυψη για τον Σάκη Κατσούλη (video)

Survivor spoiler-διαρροή 16/4: Η αποκάλυψη για τον Σάκη Κατσούλη ήρθε απο εκεί που δεν το περίμενε κανένας . Φυσικά όλα...

MasterChef spoiler τελική 5αδα: Εδώ όλα τα ονόματα! Βαρύ όνομα ΕΚΠΛΗΞΗ μένει εκτός! MasterChef spoiler τελική 5αδα: Εδώ όλα τα ονόματα! Βαρύ όνομα ΕΚΠΛΗΞΗ μένει εκτός!
MasterChef 52 ώρες ago

MasterChef spoiler τελική 5αδα: Εδώ όλα τα ονόματα! Βαρύ όνομα ΕΚΠΛΗΞΗ μένει εκτός!

MasterChef spoiler τελική 5αδα:Σήμερα το MasterChef επιστρέφει με την τρίτη δοκιμασία της εβδομάδας επιστροφών του μαγειρικού ριάλιτι, το οποίο πραγματικά...

Μεγάλη θλίψη για τον Τάσο Τρύφωνος: «Δεν περίμενα να φύγεις τόσο γρήγορα» Μεγάλη θλίψη για τον Τάσο Τρύφωνος: «Δεν περίμενα να φύγεις τόσο γρήγορα»
media3 ώρες ago

Μεγάλη θλίψη για τον Τάσο Τρύφωνος: «Δεν περίμενα να φύγεις τόσο γρήγορα»

Με μια ανάρτηση του στο Facebook o Τάσος Τρύφωνος, αποκάλυψε την θλίψη που νιώθει για τον χαμό της στενής του...

Εβελίνα Σκίτσκο: Πανάθεμα το λευκό ΒΡΕΓΜΕΝΟ σου μπλουζάκι! Μας αποτελείωσες Εβελίνα Σκίτσκο: Πανάθεμα το λευκό ΒΡΕΓΜΕΝΟ σου μπλουζάκι! Μας αποτελείωσες
GNTM3 ώρες ago

Εβελίνα Σκίτσκο: Πανάθεμα το λευκό ΒΡΕΓΜΕΝΟ σου μπλουζάκι! Μας αποτελείωσες

Δεν χρειάζεται να κάνει πολλά η Εβελίνα Σκίτσκο για να μας τρελάνει, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα λευκό βρεγμένο...