in ,

Διακοπές ρεύματος στα Βόρεια Προάστια! Χωρίς ρεύμα από την Κυριακή η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος.

Φανταστείτε να μην είχαν ενημερώσει οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα. Φανταστείτε κιόλας να μην είχαν κλείσει με τρίτο Lockdown, χωρίς να έχει τελειώσει ακόμα επίσημα το δεύτερο Lockdown.

Ο Κρατικός μηχανισμός, ο ίδιος μηχανισμός που δεν έχει λειτουργήσει ΠΟΤΕ, για μια ακόμα φορά έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει!

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!

Εκτός απο την απίστευτη απόφαση να κλείσει η Εθνική οδός, της ιδιωτικής Εθνικής Οδού που χρυσοπληρώνεται ακόμα και εν καιρώ πανδημίας, η υπό διάλυση ΔΕΗ έχει αφήσει χωρίς ρεύμα και φυσικά χωρίς θέρμανση, ολόκληρες περιοχές, απο την Κυριακή το βράδυ.

Ποιες περιοχές δεν έχουν ρεύμα

Στην Αττική στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Αγ.Στεφάνου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αυλώνας και Καλάμου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυτή την ώρα τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στο Βόρειο τμήμα σε χωριά πλησίον της Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου.

Επιπλέον προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζει το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων και ο Μεσόπυργος Άρτας.

Στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης αλλά και στα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Φλέγεται η Στερεά Ελλάδα με κρούσματα κορονοϊού(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ, «σε ακραίες καιρικές συνθήκες ενδέχεται να σημειωθούν σφάλματα στις εναέριες γραμμές μεταφοράς ή και τους υποσταθμούς. Συνήθως οι επιπτώσεις είναι μεταβατικές και αντιμετωπίζονται με ανασχεδιασμό της λειτουργίας του Συστήματος. Για την άμεση επιδιόρθωση τυχόν βλαβών, έχει τεθεί σε επιφυλακή το αρμόδιο προσωπικό του ΑΔΜΗΕ.

Με βάση τα ανωτέρω, δεν αποκλείεται -σε συνδυασμό δυσμενών παραγόντων- να πραγματοποιηθούν αυτόματα διακοπές σε καταναλωτές για μικρά χρονικά διαστήματα. Σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος στο παραγωγικό δυναμικό, θα τεθεί σε εφαρμογή το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο για αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών που προβλέπει κυκλικές περικοπές καταναλωτών, μικρής διάρκειας, με συνεργασία ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, κατόπιν προγραμματισμού και ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού».

«Όλο το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται επί ποδός και θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο πανελλαδικά από τη σφοδρή κακοκαιρία, όπου υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης» αναφέρει από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ καλούν τους πολίτες να είναι φειδωλοί στην κατανάλωση ρεύματος: «Καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων, είναι κρίσιμη η συνετή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τους καταναλωτές» αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter