Νεκρός ο ηθοποιός David McCallum, ο ιατροδικαστής της σειράς NCIS

Άννα Ξενοπούλου
2 Min Read

Ο David McCallum, ο Βρετανός ηθοποιός που άφησε το στίγμα του στην κινηματογραφική και τηλεοπτική ιστορία, πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Ο McCallum έγινε γνωστός παγκοσμίως για τον ρόλο του ως Illya Kuryakin, ο αινιγματικός Ρώσος πράκτορας στην δημοφιλή σειρά της δεκαετίας του 1960 “The Man From U.N.C.L.E.”

Ο David McCallum γεννήθηκε και ανατράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, και μετά την εκπαίδευσή του στη διάσημη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου, ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Η κορυφαία σειρά της καριέρας του

Ωστόσο, το αποκορύφωμα της καριέρας του ήρθε με τον ρόλο του Illya Kuryakin στο “The Man From U.N.C.L.E.” Αυτή η σειρά μπορεί να διήρκεσε μόνο τέσσερα χρόνια, αλλά ο ρόλος αυτός καθιέρωσε τον David McCallum και τον έκανε αγαπητό στο κοινό. Η σειρά αυτή συνοδευόταν από τον Robert Vaughn, που υποδύθηκε τον Napoleon Solo.

Εκτός από το “The Man From U.N.C.L.E.,” ο David McCallum εμφανίστηκε σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό του κοινού. Ένας από τους ρόλους που ξεχώρισαν ήταν αυτός του ιατροδικαστή στη διάσημη τηλεοπτική σειρά “NCIS” του CBS.

Ο David McCallum αφήνει πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά στον χώρο της ψυχαγωγίας και θα μείνει αξέχαστος για τους φαν του παγκοσμίως.

Ήταν ο πιο υπομονετικός και στοργικός πατέρας

“Ήταν ο πιο ευγενικός, ο πιο κουλ, ο πιο υπομονετικός και στοργικός πατέρας. Πάντα έβαζε την οικογένεια πάνω από τον εαυτό του”, δήλωσε ο γιος του Peter McCallum, σύμφωνα με το CBS. Ο ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια με την οικογένειά του στο πλευρό του έως την τελευταία στιγμή, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

“Ήταν ένας πραγματικά «αναγεννησιακός» άνθρωπος – ήταν γοητευμένος από την επιστήμη και τον πολιτισμό και μετέτρεπε αυτά τα πάθη σε γνώση. Για παράδειγμα, ήταν ικανός να διευθύνει μια συμφωνική ορχήστρα και (αν χρειαζόταν) θα μπορούσε πραγματικά να κάνει μια αυτοψία, με βάση τις μελέτες που έκανε επί δεκαετίες για το ρόλο του στο “NCIS” είπε ο γιος του.

David McCallum, NCIS’ Ducky, Dead at 90
Share This Article
Exit mobile version