Μιχάλης Κατσούρης: Σοκαριστικές αποκαλύψεις και τεράστια ερωτήματα για τους Κροάτες χούλιγκαν (video)

Σε μια ασυνήθιστη και εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη, η υπόθεση των συμπλοκών της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη

Σε μια ασυνήθιστη και εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη, η υπόθεση των συμπλοκών της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη, αφήνει πίσω της βαθιά προβληματισμένους πολίτες και σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο αντιμετώπισης των Κροατών χούλιγκανς από τις ελληνικές Αρχές.

Οι αποκαλυπτικές πτυχές της υπόθεσης, με βάση τα έγγραφα που παρασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., δημιουργούν ένα μονοπάτι σκοτεινών αληθειών που θίγουν τις θεμέλιες της δημόσιας ασφάλειας και ανατρέπουν τις προσδοκίες των πολιτών. Αποδεικνύεται πως η Αστυνομία δεν είχε προσπαθήσει να αναλάβει προληπτικά μέτρα για την αποτροπή των επικίνδυνων ξεσπασμάτων, και μάλιστα τα γεγονότα αποδεικνύουν μια ανησυχητική ανεπάρκεια της προσέγγισης αυτής.

Η εν λόγω ομάδα χούλιγκανς, που έχει ήδη γνωρίσει εκκωφαντική δημοσιότητα για τις επιθέσεις της, φαίνεται πως είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών ακόμα πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Από την έκθεση του Τμήματος Αθλητικής Βίας αναδύεται ένα αδίστακτο προφίλ, που αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης επιθετικότητας και αταξίας που συνοδεύουν τις δραστηριότητές τους.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτήν την υπόθεση απαιτούν απαντήσεις. Ποια ήταν η συγκεκριμένη στρατηγική που ακολούθησαν οι Αρχές στο να αντιμετωπίσουν την παρουσία αυτής της βίαιης ομάδας; Ποιος ήταν ο λόγος που αφέθηκαν να εισέλθουν στην χώρα, παρά τα σοβαρά προηγούμενα που είχαν;

Οι Κροάτες χούλιγκαν έχουν καταφέρει να βάλουν την ελληνική αστυνομία σε δοκιμασία και να αναδείξουν τον επείγοντα αναθεωρημένο προβληματισμό για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι απειλές της αθλητικής βίας. Είναι η ώρα να εξετάσουμε προσεκτικά τις αδυναμίες και να αναπροσανατολίσουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στον αθλητικό χώρο και όχι μόνο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

anna

Αρθρογράφος: Άννα Ξενοπούλου

Εδώ θα διαβάσεις όλα τα τελευταία νέα της επικαιρότητας για την Ελλάδα. Ενημερώσου άμεσα για τις τελευταίες ειδήσεις και εξελίξεις!
Emai: [email protected]

Η Δώρα Παντέλη είναι ίσως η πιο όμορφη και εντυπωσιακή δημοσιογράφος που έχουμε στην ελληνική τηλεόραση, μία γυναίκα η

Δώρα Παντέλη: Έβαλε το ροζ μαγιό της Barbie και χάζεψε το πανελλήνιο

Ένα βαθύ σκοτάδι έχει πέσει στα νερά γύρω από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, καθώς μια νέα τραγωδία προκαλεί νέο εφιάλτη στη παγκόσμι

Τραγωδία στα κύματα: Νέο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα