in

Τα νησιώτικα κεφτεδάκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με πατάτες που θα σας κάνουν να γλύφετε τα δάχτυλά σας

Τα τελειότερα κεφτεδάκια με πατάτες

Το όνομα της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εγγυάται την νοστιμιά και την επιτυχία σε κάθε Ελληνικό τραπέζι, αφού οι συνταγές της γίνονται ανάρπαστες και είναι απο εκείνες που ο κόσμος τις αναζητεί περισσότερες απ’ όλες στο internet.

Σήμερα η καταπληκτική μαγείρισσα μας έδειξε μια συνταγή για νησιώτικα κεφτεδάκια με πατάτες που μας έκαναν κυριολεκτικά να ψάχνουμε υλικά για να τα φτιάξουμε.

Εμείς είδαμε την συνταγή και σας την παρουσιάζουμε και φυσικά σας έχουμε και το βίντεο της με τις οδηγίες βήμα προς βήμα για να μαγειρέψετε και εσείς και να δημιουργήσετε ένα τέλειο φαγητό!

Υλικά για τα νησιώτικα κεφτεδάκια απο την Αργυρώ

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό)
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ώριμη, μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 4 κ.σ. ούζο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. γεμάτη δυόσμο αποξηραμένο
  • 5 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Λίγο αλεύρι

Πως θα τα φτιάξετε για σίγουρα επιτυχία!

Bάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια.

Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη.

Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στον κιμά.

Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε με μπόλικο αλάτι.

Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά.

Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.

Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες.

Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι.

Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλεύρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε δηλαδή χωρίς να τα αλευρώσουμε.

Τηγανίζουμε πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

μπορείτε να βρείτε την συνταγή της εδώ