in

Νίκος Κοκλώνης: Τον κατηγορούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αυτός λέει «Τι έχω; Σίγουρα μάτι. Και ψέματα…» 

Τι αναφέρει ο Νίκος Κοκλώνης σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Νίκος Κοκλώνης απάντησε στις καταγγελίες που τον εμπλέκουν σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο συμπέρασμα ότι ο Νίκος Κοκλώνης είναι επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει μαύρο χρήμα προσώπων που πιθανώς προέρχονται από το εξωτερικό, κατέληξε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (AMLA).

Το πόρισμα αυτό συντάχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα, κατά την οποία προέκυψε ότι ο κ. Κοκλώνης οφείλει στο Δημόσιο 22 εκατομμύρια φόρους και λοιπές εισφορές.

Οι ελεγκτές της Αρχής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Νίκος Κοκλώνης συνέστησε περίπου 15-16 εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κυρίως στην Ε.Ε.

Εικάζεται ότι ο Κοκλώνης ίδρυσε και χρησιμοποιούσε εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό για να ξεπλένει μαύρο χρήμα σε νόμιμες εταιρείες στην Ελλάδα.

Αυτό θα του επέτρεπε να εμφανίζεται ως συμβασιούχος εταίρος ή υπάλληλος των εταιρειών αυτών, αποφεύγοντας παράλληλα να πληρώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Επιπρόσθετα, υποστηρίζεται ότι ο Κοκλώνης δεν κατέβαλε τον ΦΠΑ που εισέπραξε.

Ο παρουσιαστής και τηλεοπτικός παραγωγός έκανε μια ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Η μακροσκελής ανακοίνωση ανέφερε λεπτομερώς τις προσωπικές του σκέψεις και τα συναισθήματα για το θέμα.

koklonis

«Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο. 2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

Στη συνέχεια ο Νίκος Κοκλώνης ανέβασε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να λέει: «Τι έχω; Σίγουρα μάτι. Και ψέματα…» 

Νίκος Κοκλώνης


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter

  • Avatar of Κέλλυ Νομικού

    Written by Κέλλυ Νομικού

    Η Κέλλυ Νομικού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα . Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites.
    - Email - Facebook