Καρδίτσα – Κακοκαιρία Elias: Σε εμπόλεμη κατάσταση οι κάτοικοι οχυρώνουν την πόλη

2 Min Read

Η νέα κακοκαιρία με την ονομασία Elias, ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνιση της και ήδη στην πόλη της Καρδίτσας απο το απόγευμα της Δευτέρας, οι κάτοικοι είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και οχυρώνουν την πόλη και τις περιουσίες τους, για να προστατεύσουν ότι μπορούν απο την επέλαση της κακοκαιρίας.

Την Κυριακή, το 112 εξέπεμψε ειδοποίηση στα κινητά των κατοίκων της Καρδίτσας, ενημερώνοντάς τους ότι αναμένονται ισχυρές καταιγίδες για τα επόμενα δύο 24ωρα.

Οι περιφερειακές ενότητες της Καρδίτσας και των Τρικάλων βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας, και ως αποτέλεσμα, τη Δευτέρα δεν λειτούργησαν το δημόσιο (εκτός από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση του φαινομένου) και τα εμπορικά καταστήματα.

Λόγω αυτής της κατάστασης, η λειτουργία των σχολείων στη Θεσσαλία αναστέλλεται έως και την Τετάρτη.

Οι κάτοικοι οχυρώνουν την πόλη

Οι επιχειρηματίες στο κέντρο της Καρδίτσας έχουν λάβει απο το απόγευμα της Δευτέρας, μέτρα προφύλαξης εν όψει της κακοκαιρίας Elias. Έχουν τοποθετήσει σάκους με άμμο και κόλλα πολυουρεθάνης στις βιτρίνες και τις εισόδους των καταστημάτων τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από ενδεχόμενες πλημμύρες.

Η ανησυχία είναι μεγάλη στην πόλη της Καρδίτσας και τη γύρω περιοχή, καθώς η κακοκαιρία Elias πλησιάζει. Κάτοικοι και επιχειρηματίες καταβάλλουν προσπάθειες για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από πιθανές πλημμυρικές καταστάσεις. Τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά, και λίγοι πολίτες κυκλοφορούν ακόμα στον κεντρικό πεζόδρομο.

Περίπου στις 7 χτες το απόγευμα, ξεκίνησε δυνατή βροχόπτωση στο κέντρο της πόλης, και σε λίγα λεπτά, το κέντρο της Καρδίτσας έμεινε χωρίς ρεύμα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

https://youtu.be/K6fsudQgsc4

με πληροφορίες απο protothema.gr

Share This Article
Exit mobile version