fbpx
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η συνταγή αλμυρής μπουγάτσας του Άκη – Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας

Κέλλυ Νομικού

Published

on

Η συνταγή αλμυρής μπουγάτσας του Άκη - Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας

Το κυριακάτικο #KitchenLabTV με τον Άκη Πετρετζίκη είμαστε σίγουροι πως τάραξε το απόγευμά σας με τις συνταγές του! Μια απο αυτές όμως μας άφησε πραγματικά άφωνους και δεν είναι άλλη απο την πραγματικά εύκολη συνταγή αλμυρής μπουγάτσας με φύλλο κρούστας, πικάντικο κοτόπουλο με healthy σαλάτα, και γλυκό του κουταλιού κολοκύθα!

Τι χρειαζόμαστε για την αλμυρή μπουγάτσα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.

Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει και να αρχίσει να βράζει το μείγμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη, τη γραβιέρα, τους κρόκους και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί 25×32 εκ. και απλώνουμε δύο φύλλα φροντίζοντας να καλύψουμε τη βάση του ταψιού και να προεξέχουν περιμετρικά.

Βάζουμε άλλο ένα φύλλο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα δύο φύλλα έτσι ώστε να έχουμε στη βάση 5 φύλλα συνολικά.

Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

Γυρνάμε τα φύλλα που προεξέχουν για να κάνουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Κέλλυ Νομικού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα . Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites. Μπορείτε να μου στείλετε emai εδώ: kelly.nomikou@tvfreaks.gr

Trending