in

Τετράγωνα γλυκά κομμάτια τάρτας λεμονιού για το Πάσχα

Αυτά τα τετράγωνα γλυκά κομμάτια τάρτας λεμονιού δεν είναι απλά καλά για το Πάσχα, είναι στην πραγματικότητα πεντανόστιμα και είναι σίγουρο ότι θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Τα τετράγωνα ταρτάκια λεμονιού είναι μια γλυκιά απόλαυση για κάθε εποχή του χρόνου, αλλά είναι ιδανικά τώρα το Πάσχα. Το καλύτερο; Γίνονται εύκολα με λίγα μόνο υλικά.

Συστατικά:

1 κουτί αμυγδαλωτά καρύδας

1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδα

λιωμένη ζάχαρη 1μιση φλιτζάνι

4 αυγά

1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (στυμμένο από 1 μεγάλο λεμόνι)

2 κουταλιές της σούπας άμυλο πατάτας

ζάχαρη άχνη για να ρίξετε από πάνω

Πως θα φτιάξετε αυτά τα τετράγωνα γλυκά κομμάτια τάρτας λεμονιού

  • Ψεκάστε καλά ένα ταψί με αντικολλητικό σπρέι ψησίματος.
  • Σε έναν μίξερ ανακατεύουμε τα αμυγδαλωτά καρύδας μέχρι να γίνουν ψίχουλα. 
  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα αμυγδαλωτού καρύδας με το λιωμένο λάδι καρύδας.
  • Πιέστε το μείγμα αμυγδαλωτού καρύδας/ελαίου καρύδας στον πάτο του ψεκασμένου ταψιού.
  • Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό λεμονιού και το άμυλο πατάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την κρούστα.
  • Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι εξωτερικές άκρες.
  • Αφήστε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή είναι για 6-10 άτομα

Η κρούστα σε αυτά τα τετράγωνα λεμονιού απορροφάται από τη γέμιση. Αν θέλετε πιο πηχτή κρούστα, διπλασιάστε τα αμυγδαλωτά και το λάδι καρύδας.


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter