Connect with us

Συνταγές

Συνταγή για Μελομακάρονα: Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει!

Published

on

Τα Χριστούγεννα μύρισαν ήδη και γιορτές χωρίς μελομακάρονα δεν υπάρχουν! Σε πολλούς αρέσουν να είναι αρκετά σιροπιασμένα, σε άλλους

Τα Χριστούγεννα μύρισαν ήδη και γιορτές χωρίς μελομακάρονα δεν υπάρχουν! Σε πολλούς αρέσουν να είναι αρκετά σιροπιασμένα, σε άλλους να τρίβονται, ενώ οι περισσότεροι τσακώνονται για να είναι μαλακά ή μέτρια σκληρά.

Το λόγο γι’ αυτές τις παραλλαγές τον έχει περισσότερο το μέλωμα παρά τα υλικά που λίγο ή πολύ είναι σχεδόν ίδια σε όλες τις συνταγές. Άλλωστε οι γνώμες για ποια απ’ όλα είναι τα πιο επιτυχημένα μελομακάρονα διαφέρουν και όλα είναι θέμα γούστου!

Τα μελομακάρονα που σας φέρνουμε με αυτή την συνταγή, είναι τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα.

Υλικά για να φτιάξετε τα μελομακάρονα

Για τη ζύμη:

2 κούπες ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/3 κούπας κονιάκ
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
½ κουταλάκι αμμωνία
½ κουταλάκι σόδα
Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2-3 ξυλάκια κανέλα
Τις κούπες από ένα πορτοκάλι (απ’ αυτά που στύψαμε για το χυμό)
½ κούπα μέλι

(Μπορούμε να βάλουμε 1,5 κούπα ζάχαρη, 1,5 μέλι. Προτιμώ όμως το άβραστο μέλι για να διατηρήσω τα θρεπτικά του στοιχεία που καταστέφονται όταν το βράσουμε, κι έτσι τα περιχύνω με μέλι μετά το κλασικό μέλωμα!)

Για το στόλισμα:

1 κούπα καρύδια κοπανισμένα
1 κούπα μέλι
Κανέλα και γαρύφαλλο στην μύτη του κουταλιού
1 κούπα σκούρο (αναποφλοίωτο) σουσάμι (προαιρετικά)

Τα πιο δημοφιλή