Connect with us

Συνταγές

Λαχανοντολμάδες λαχταριστοί και ζουμεροί για το Κυριακάτικο τραπέζι

Λαχανοντολμάδες σκέτος αφρός να γλύφετε τα δάχτυλα σας

Published

on

Τώρα που κάνει κρύο, οι λαχανοντολμάδες είναι ένα απο τα πιο ιδανικά φαγητά, ειδικά και για το Κυριακάτικο τραπέζι, αφού έχει όλα εκείνα τα

Τώρα που κάνει κρύο, οι λαχανοντολμάδες είναι ένα απο τα πιο ιδανικά φαγητά, ειδικά και για το Κυριακάτικο τραπέζι, αφού έχει όλα εκείνα τα οποία μπορούν να τους κάνουν ένα πραγματικά λαχταριστό φαγητό για όλη την οικογένεια.

Βρήκαμε μια καταπληκτική συνταγή για λαχανοντολμάδες την οποία μάλιστα και την φτιάξαμε και είπαμε να την μοιραστούμε μαζί σας σήμερα Σάββατο για να προλάβετε να πάρετε τα υλικά και αύριο Κυριακή να την έχετε στο τραπέζι σας.

Ελπίζουμε η συνταγή για λαχανοντολμάδες, να σας αρέσει και να την δοκιμάσετε και εσείς, γιατί εκτός απο λαχταριστό φαγητό είναι και οικονομικό μιας και δεν χρειάζεστε πολλά υλικά και φυσικά δεν χρειάζεται να κάνετε χρήση του φούρνου και να εξοικονομήσετε και ρεύμα.

Διαβάστε την παρακάτω συνταγή για λαχανοντολμάδες και σας ευχόμαστε καλή όρεξη

Υλικά για καταπληκτικούς λαχανοντολμάδες

500 γραμ. κιμά

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 καρότα τριμμένα

5 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο

8 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο

αλάτι -πιπέρι

1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο

2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα

1 αυγό

Κρέμα

4 κουταλιές σούπας βούτυρο

6 κουταλιές σούπας αλεύρι

χυμό από 2 λεμόνια

2 κρόκους αυγών

ζωμό από τους λαχανοντολμάδες

αλάτι

Εκτέλεση Κρέμας για λαχανοντολμάδες

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο [προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία ]

Ρίχνουμε το αλεύρι και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα. Ρίχνουμε το ζωμό από τους ντολμάδες κι αν πήξει πολύ αραιώνουμε η με λίγο νερό η λίγο αραιωμένο με νερό γάλα την θέλουμε ρευστή.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και τους 2 κρόκους αυγών ανακατεύοντας κι έτοιμη η σάλτσα αυγολέμονο .

Εκτέλεση για λαχταριστούς λαχανοντολμάδες

Παίρνουμε το λάχανο το κόβουμε γύρω γύρω από το κοτσάνι του και βγάζουμε με προσοχή τα φύλα του.

Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό βουτάμε για 2 λεπτά όλα τα φύλα να ζεματιστούν και να μαλακώσουν λίγο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ετοιμάζοντας την γέμιση

Σε ένα μπόλ βάζουμε κιμά, αυγό , μαιντανό, άνηθο, ρύζι, κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά, καρότα, αλατοπίπερο, λίγο νεράκι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα πιάτο ρηχό ακουμπάμε το φύλο στην μέση βάζουμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση και σκεπάζουμε από δεξιά μέχρι την μέση τις γέμισης ,το ίδιο κι από την αριστερή πλευρά κλείνουμε και μετά τυλίγουμε σε ρολό.

Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα στην σειρά μέχρι να τελειώσουν. Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο ρίχνουμε λίγο λάδι και 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για 40 με 50 λεπτά.

Προσοχή να κοιτάμε να υπάρχει ζουμάκι γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα αυγολέμονο. Αν έχει σωθεί προσθέτουμε νερό .

Όταν ετοιμαστούν αφήνουμε να κρυώσουν τους βγάζουμε σε μία πιατέλα σουρώνουμε το ζωμό κι αρχίζουμε να φτιάχνουμε την κρέμα. Καλή όρεξη !!!

Σημείωση

Ότι περισσευούμενα βγάλουμε από το λάχανο, δεν τα πετάμε φτιάχνουμε ωραίο λαχανόρυζο !!

πηγή : mageirikikaisintages