in

Η καλύτερη συνταγή για λαχταριστά Τρίγωνα Πανοράματος

Αυτό το τρίγωνο της επιτυχίας εγγυάται απόλαυση

Τρίγωνα Πανοράματος

Τα Τρίγωνα Πανοράματος είναι απο τα πιο λαχταριστά γλυκά που μπορεί να φάει κάποιος και συνηθίζεται να είναι απο αυτά τα γλυκά που να μην μπορεί να σταματήσει να γεύεται όσα και να φάει. Είναι λαχταριστά και είναι από τα παραδοσιακά γλυκά, που όλοι λατρεύουμε να γευόμαστε και αγαπάμε!

Εμείς βρήκαμε μια καταπληκτική συνταγή για λαχταριστά Τρίγωνα Πανοράματος και σας την παρουσιάζουμε βήμα βήμα για να μπορέσετε και εσείς να την δημιουργήσετε και να γευτείτε ένα εντυπωσιακό γλυκό.

Εκτός απο την συνταγή θα βρείτε στο τέλος και δύο βίντεο με εναλλακτικές συνταγές για Τρίγωνα Πανοράματος

Υλικά για λαχταριστά Τρίγωνα Πανοράματος:

1 κιλό φύλλο κρούστας

βούτυρο λιωμένο

για το σιρόπι…

1 κιλό ζάχαρη

1/2 κιλό νερό

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε παντού και διπλώνοντας το κάνουμε μια μακρόστενη λωρίδα (περίπου 5 εκατοστά), κάθε δίπλωμα και πάλι το βουτυρώνουμε.

Μετά διπλώνουμε την λωρίδα εν αλλάξει κάνοντας ένα τρίγωνο, πάντα σε κάθε δίπλωμα βουτυρώνουμε, και μετά το τοποθετούμε σ΄ένα ταψί.

Διπλώνοντας, θα φροντίσετε η μια πλευρά του τριγώνου να μην κλείσει. Εκεί θα τοποθετήσετε ένα χωνάκι λαδόκολλας και ένα μπαλάκι αλουμινόχαρτου, ίσα για να δώσετε σχήμα κατά το ψήσιμο.

Έτσι συνεχίζουμε μ΄ όλα τα φύλλα και μετά τα ψήνουμε στην αρχή σε δυνατό φούρνο και στη συνεχεία σε μέτριο, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.

Όταν κρυώσουν, αφαιρούμε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι κι όταν διάλυση η ζάχαρη και δέσει ελαφρά έτσι όπως είναι καυτό βάζω για λίγο ένα ένα μέσα όλα τα τρίγωνα (πρέπει τα τρίγωνα να απορροφήσουν καλά το σιρόπι).

Αφήστε τα τρίγωνα να κρυώσουν καλά για να μπορέσετε να τα γεμίσετε.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής για Τρίγωνα Πανοράματος

Υλικα:

4 κροκάδια

2/3 φλιτζανιού ζάχαρη

1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες

Εκτέλεση:

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.

Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα να πάρει βράση και το ανακατεύετε.

Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα, να πήξει η κρέμα.

Αφήστε την κρέμα να κρυώσει καλά. Τοποθετήστε μια μεμβράνη στην επιφάνεια της, για να μην πιάσει πέτσα.

Αφού κρυώσει καλά η κρέμα, μετά από 4 ώρες περίπου, φουλάρετε το κορνέ σας και γεμίζετε τα τρίγωνα.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος: 6,00 ευρώ
Μερίδες: 20 τρίγωνα

Η αλήθεια είναι πως την δεύτερη ημέρα, είναι πολύ καλύτερα, γιατί κρυώνει καλά η κρέμα στο ψυγείο.

Η κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα γλυκά.

Πραγματικά, είναι τόσο λαχταριστά, που θα σας ζητάνε μικροί και μεγάλοι να τα ξαναφτιάξετε!

της Αγιαννίδου Αθηνάς
από το halkidikifocus


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter