in

Φτιάξε τα μακαρόνια με κιμά και μανιτάρια της γιαγιάς Σούλας και θα γλύφεις τα δάχτυλα σου

Τα μακαρόνια της γιαγιάς Σούλας φτιάχνονται με κιμά τα οποία μάλιστα τα συνοδεύει εκτός απο τον μοσχαρίσιο και με γευστικά μανιτάρια, είναι φανταστικά και δίνουν άλλη γεύση πολύ πιο έντονη, χωρίς όμως να είναι βαριά η ενοχλητική.

Σε όποιους δεν αρέσει το βούτυρο στο τέλος του βρασίματος μπορεί να τα λαδώσει μόνο όμως με ελαιόλαδο

Όταν θα φας τα μακαρόνια απο την συνταγή της γιαγιάς Σούλας είναι δεδομένο ότι θα γλύφεις τα δάχτυλα σου!

Τι υλικά θα χρειαστείτε για τα μακαρόνια

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • Αλάτι
  • Βούτυρο ή ελαιόλαδο

Πως θα φτιάξετε τον κιμά

  • Μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο κιμά 750 γραμ.
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τα μακαρόνια

  • Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και λαδώνουμε με βούτυρο ή ελαιόλαδο.

Για τον κιμά

  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
  • Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρο, το ξύλο της κανέλας, τον μαϊντανό, πιπέρι, εάν έχουμε επιλέξει τα επιπλέον λαχανικά (πιπεριά, μελιτζάνα) και σωτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, ½ ποτήρι νερό και βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να «τραβήξουν» τα υγρά.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο και την κανέλλα πριν το σερβίρισμα.
  • Όταν σερβίρουμε μπορούμε να διαλέξουμε τριμμένο τυρί για το τελείωμα (κεφαλοτύρι, ξερή μυζήθρα Κρήτης, παρμεζάνα, κασέρι Ελασσόνας, κασέρι Τρικαλινό)

Μικρά Μυστικά

Εναλλακτικά μπορούμε όταν τσιγαρίζουμε τον κιμά, να προσθέσουμε 1 πράσινη πιπεριά και ½ μελιτζάνα ψιλοκομμένες.

Στον κιμά μας ταιριάζουν πολύ τα φρέσκα μανιτάρια