in

Πασχαλινές σοκολατένιες φωλιές χωρίς ψήσιμο! Νηστίσιμα μπισκότα για το Πάσχα

Νομίζω ότι αυτά τα μπισκότα ή αλλιώς Πασχαλινές σοκολατένιες φωλιές μπορεί να ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που με άφησαν οι γονείς μου να φτιάξω μόνη μου ως παιδί.

Επειδή απαιτούν μόνο λίγες στιγμές μαγειρέματος και καθόλου χρόνο ψησίματος στον φούρνο, γιατί απλά είναι εξαιρετικά απλές και γρήγορες στην δημιουργία τους.

Μερικές φορές ονομάζονται θημωνιές, αμυγδαλωτά ή, δυστυχώς, μπισκότα τουρσί, η αλήθεια όμως είναι ότι είναι μια γλυκιά απόλαυση που τυχαίνει να είναι γεμάτη με φυτικές ίνες ΚΑΙ προπαντών είναι χωρίς γλουτένη!

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια παρτίδα σε μόλις πέντε λεπτά. Βάλτε τα σε ένα όμορφο πιάτο και έχετε ένα υπέροχο κεντρικό κομμάτι για το πασχαλινό σας τραπέζι.

Μια βρώσιμη χειροτεχνία – πόσο υπέροχο είναι αυτό;

Είναι εύκολο να προσαρμόσετε αυτή τη συνταγή για να την κάνετε vegan – απλώς χρησιμοποιήστε μαργαρίνη αντί για βούτυρο και γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού.

Συστατικά για τις Πασχαλινές σοκολατένιες φωλιές

2 κουταλιές της σούπας (60 mL) βούτυρο
1/3 φλιτζάνι (90 mL) λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας (60 mL) γάλα
5 κουταλάκια του γλυκού (25 mL) κακάο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι (60 mL) καρύδα χωρίς ζάχαρη
3/ 4 φλιτζάνια (180 mL) ρολό βρώμης γρήγορου ψησίματος (όχι στιγμιαίου)
36 Μίνι αυγά, αυγά ή ζελέ

Πως φτιάχνουμε τις Πασχαλινές σοκολατένιες φωλιές

  • Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο.
  • Συνδυάστε τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο. Προσθέτουμε στο βούτυρο μαζί με το γάλα.
  • Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση και συνεχίστε να ανακατεύετε καθώς ψήνεται για ένα ολόκληρο λεπτό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί.
  • Προσθέστε καρύδα και βρώμη. Ανακατέψτε καλά.
  • Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια, ρίξτε τη ζύμη σε δώδεκα ίσες μερίδες (λίγο πάνω από μια κουταλιά της σούπας το καθένα) στο ταψί, προσπαθώντας να τα κρατήσετε όσο πιο στρογγυλά γίνεται.
  • Τοποθετήστε τρία αυγά ή ζελέ στο κέντρο κάθε φωλιάς.
  • Αν και είναι έτοιμα για κατανάλωση αμέσως, μου αρέσει να τα βάζω στο ψυγείο για λίγο για να σφίξουν λίγο (περίπου 30 λεπτά).

Συνολικά με τα παραπάνω υλικά θα φτιάξετε 12 φωλιές για μπισκότα Πασχαλινές σοκολατένιες φωλιές. 

Η συνταγή μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί, αλλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα.


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter