in

Γιατί μια έγκυος δεν πρέπει να κάνει τατουάζ;

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το τατουάζ είναι πάντα μια πολύ μεγάλη επιχείρηση και περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού, ειδικά οι νέοι, έχουν κάποια μορφή τέχνης σώματος. Υπάρχουν όμως ορισμένα μέτρα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν είστε έγκυος. Όλοι το έχουμε σκεφτεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας……

Για τη Τζούλι, υπήρξε μόνιμος δισταγμός εδώ και χρόνια. Για να πάρει ένα ή όχι για να πάρει ένα. Αλλά το γεγονός της εγκυμοσύνης την έκανε να αμφιβάλλει μόνη της, θα μπορούσε να πάρει τατουάζ χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί ;

Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να γεννηθείτε .

Να κάνω ή να μην κάνω τατουάζ;

«Μόλις ξεκινήσετε, δεν μπορείτε να σταματήσετε», εξηγεί η Λέα, μια μητέρα δύο παιδιών που είναι καλυμμένη με τατουάζ. Αν και αυτή η μητέρα δύο μικρών παιδιών έχει μερικά υπέροχα τατουάζ , περίμενε μέχρι να γεννήσει το δεύτερο παιδί της πριν αρχίσει να παίρνει ξανά τατουάζ. Και σύμφωνα με τον Δρ Holly Cummings, κατώτερο καθηγητή στο γυναικολογικό νοσοκομείο στο Πανεπιστήμιο Penn στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Λέα έκανε τη σωστή επιλογή.

Το ασφαλέστερο πράγμα θα ήταν να περιμένετε έως και μετά την εγκυμοσύνη για να πάρετε ένα τατουάζ.

Έγκυος ή όχι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν θέλετε να πάρετε τατουάζ είναι να βεβαιωθείτε ότι ο καλλιτέχνης τατουάζ είναι ασφαλής και υγιεινός . Βελόνες μίας χρήσης, ένα ζευγάρι γάντια που αλλάζει μεταξύ κάθε πελάτη και αποστειρωμένου εξοπλισμού είναι απαραίτητο, επειδή οι κίνδυνοι μετάδοσης ασθενειών όπως η ηπατίτιδα Β ή το AIDS αυξάνονται εάν δεν τηρούνται οι κανόνες αυτοί.

tattoo pregnant

Ο Δρ Cummings εξήγησε στην Υγεία των Γυναικών :

Εάν κάποιος επρόκειτο να μολύνει μία από αυτές τις μολυσματικές ασθένειες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους τόσο για τον ασθενή όσο και για το αγέννητο έμβρυο.

Δυνητικά επικίνδυνο μελάνι

Η σύνθεση του μελανιού τατουάζ ήταν αρκετά αμφιλεγόμενη μετά από μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων, η οποία έδειξε ότι ορισμένα συστατικά των μελανιών τατουάζ είναι καρκινογόνα .

Ο Δρ Holly Cummings λέει:

Ορισμένα μελάνια τατουάζ περιέχουν βαρέα μέταλλα, όπως μόλυβδο, υδράργυρο και αρσενικό. Συνεχίζει να εξηγεί ότι η πιο λεπτή στιγμή για να πάρει ένα τατουάζ είναι το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης »όταν το έμβρυο αναπτύσσεται πιο γρήγορα και σχηματίζει τα όργανα του.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ακριβείς κανόνες σχετικά με τη λήψη τατουάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά εάν δεν ξέρετε τι υπάρχει στο μελάνι του μελλοντικού σας τατουάζ, είναι καλύτερο να ρωτήσετε τον καλλιτέχνη τατουάζ σας ή να περιμένετε μέχρι να γεννηθείτε σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο ΕΔΩ για περισσότερα …


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter

  • Avatar of Άννα Ξενοπούλου

    Written by Άννα Ξενοπούλου

    Είμαι η Άννα Ξενοπούλου και είμαι αρθρογράφος. Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ Δημοσιογραφίας και μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά. Λατρεύω την μουσική και τα ζώα και ειδικά τον αγαπημένο μου Μπλάνκο.
    Emai: [email protected]