in

7 φυτά που πρέπει να έχουμε όλοι στο σπίτι για να βελτιώσουμε την υγεία μας

Τα φυτά είναι απαραίτητα για τη ζωή στον πλανήτη μας αφού, μέσω της φωτοσύνθεσης, παράγουν μεγάλο μέρος του οξυγόνου που χρησιμοποιούμε για να αναπνέουμε.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη λειτουργία αυτών των υπέροχων, ζωντανών οργανισμών.

Μερικά από αυτά είναι επίσης ικανά να καθαρίσουν τον αέρα, να διώξουν τα έντομα, να θεραπεύσουν αναπνευστικά προβλήματα και ακόμη και να μας φτιάξουν τη διάθεση.

Πραγματικά είμαστε αληθινοί λάτρεις των φυτών. Επομένως, ετοιμάσαμε αυτό το άρθρο για να σας πούμε ποια φυτά πρέπει να έχετε στο σπίτι για να βελτιώσετε την υγεία σας.

1.Σεμπερβίβο

Εκτός του ότι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διακοσμήσετε οποιοδήποτε χώρο στο σπίτι, το φυτό αυτό έχει και υπέροχες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Τα ενεργά συστατικά του μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τη διάρροια, στην επούλωση των ελκών στο στόμα και στο δέρμα και στη θεραπεία του κνησμού από τσιμπήματα ζωύφιων.

2. Σιτρονέλα Γερανίου

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο φως, χώμα με θρεπτικά συστατικά και καλή στράγγιση για να μπορέσετε να φυτέψετε σιτρονέλλα στο σπίτι. Έτσι, αν νομίζετε ότι δεν έχετε αρκετό πράσινο, αυτό δεν θα είναι δικαιολογία, καθώς αυτό το φυτό είναι πολύ εύκολο να το φροντίσετε.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η σιτρονέλλα αναδύει ένα άρωμα που θυμίζει λεμόνι που μπορεί να είναι υπέροχο για εμάς αλλά όχι τόσο για τα έντομα. Ως εκ τούτου, είναι ιδανικό για την απώθηση κουνουπιών, μυγών και σφηκών. Τοποθετήστε το μέσα στο σπίτι σας ή στον κήπο και μπορείτε να πείτε αντίο σε ενοχλητικά έντομα.

3. Δράκαινα

Μπορεί να πιστεύουμε ότι μετά από έναν ενδελεχή καθαρισμό, το σπίτι μας είναι απαλλαγμένο από μόλυνση και βρωμιά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και απελευθερώνουν τοξικές ουσίες χωρίς να το καταλάβουμε.

Για παράδειγμα, οι βαφές τοίχου μπορεί να περιέχουν βενζόλιο, τα καλλυντικά μπορούν να κατασκευαστούν με επικίνδυνα χημικά και το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα καθαρισμού.

Η δράκαινα θεωρείται φυτό καθαρισμού επειδή είναι πολύ αποτελεσματικό στην απορρόφηση του μονοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα και στην απομάκρυνση του βενζολίου.

Τοποθετήστε τhn κάπου στο σπίτι σας όπου περνάτε πολύ χρόνο ή όπου πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό του αέρα. Φροντίστε να είναι ζεστό και υγρό.

4. Εχινάκεια

Εκτός από το ότι είναι τέλεια για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, η εχινάκεια έχει ορισμένες ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Για παράδειγμα, βοηθάει στην επούλωση των πληγών και μειώνει τη φλεγμονή. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι καταπολεμά το κοινό κρυολόγημα.

5. Φυτό αράχνη

Πιθανότατα έχετε δει αυτό το φυτό ​​στο σπίτι της γιαγιάς σας. Αυτό είναι γιατί θεωρείτε ότι ένα από τα πιο προσαρμόσιμα φυτά στον κόσμο. Είναι ιδανικά για αρχάριους γιατί είναι εύκολο να τα φροντίσετε.

Αλλά, εκτός από αυτό, αποδεικνύεται ότι είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία σας, καθώς μειώνουν τα επίπεδα στρες και καθαρίζουν τον αέρα.

6. Γαρδένια

Τα λουλούδια της γαρδένιας είναι τόσο όμορφα που μπορούν να διακοσμήσουν κάθε χώρο στο σπίτι. Είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους και αναδίδει εξαιρετικό άρωμα.

Έχει επίσης ηρεμιστικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της αϋπνίας, της ευερεθιστότητας, του άγχους και στη θεραπεία τραυμάτων, διαστρέμματος και μυϊκού πόνου.

7. Μωβ βασίλισσα

Εάν αυτό που χρειάζεστε είναι να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι, μια μωβ βασίλισσα θα μπορούσε να σας βοηθήσει πολύ.

Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του αέρα μέσα στο σπίτι σας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι απομακρύνει τα επιβλαβή σωματίδια που προέρχονται από διάφορες χημικές ουσίες.

Επιπλέον, είναι πολύ όμορφο και διακοσμητικό να δίνεις μια πινελιά ζωής και χρώματος στην περιοχή.