Φροντίζετε τον εαυτό σας; 7 σημάδια που ίσως δείχνουν το αντίθετο

Σημάδια αδιαφορίας προς τον εαυτό – Μάθετε να τα αναγνωρίζετε

Ανακαλύψτε 7 σημάδια που ίσως δείχνουν ότι δεν προσέχετε αρκετά τον εαυτό σας. Μάθετε πώς να φροντίζετε σωματικά και ψυχικά τον εαυτό σας για μια πιο υγιή ζωή.

Η καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις, οι ραγδαίες εξελίξεις και οι πιέσεις που ασκούνται σε κάθε πτυχή της ζωής μας, τείνουν να μας απομακρύνουν από το πιο σημαντικό ίσως άτομο, τον εαυτό μας. Η φροντίδα του εαυτού μας, σωματική και ψυχική, αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ευημερία και την ισορροπία μας.

Φροντίστε τον εαυτό σας – Βήματα για μια πιο υγιή ζωή

Πώς, όμως, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ίσως παραμελούμε τον εαυτό μας; Ακολουθούν 7 σημάδια που ίσως λειτουργούν ως καμπανάκια:

  • Συνεχής κόπωση και έλλειψη ενέργειας: Η αδυναμία να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές δραστηριότητες, η εξάντληση και η έλλειψη ενέργειας ίσως υποδηλώνουν σωματική και ψυχική κόπωση.
  • Δυσκολία στη συγκέντρωση και στη λήψη αποφάσεων: Η θολούρα σκέψης, η αδυναμία εστίασης και η λήψη λανθασμένων ή παρορμητικών αποφάσεων ίσως οφείλονται σε άγχος, έλλειψη ύπνου ή κακή διατροφή.
  • Αλλαγές στην όρεξη και στον ύπνο: Η υπερβολική ή η μειωμένη όρεξη, η αϋπνία ή ο υπερβολικός ύπνος ίσως σχετίζονται με στρες, άγχος ή ψυχολογικά προβλήματα.
  • Απομόνωση και αποφυγή κοινωνικών καταστάσεων: Η επιθυμία για απομόνωση, η απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κάποτε μας ευχαριστούσαν και η αποφυγή κοινωνικών επαφών ίσως αποτελούν σημάδια κατάθλιψης.
  • Αυξημένη ευερεθιστότητα και συχνές αλλαγές στη διάθεση: Η ευερεθιστότητα, οι έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις και οι συχνές αλλαγές στη διάθεση ίσως οφείλονται σε άγχος ή ψυχολογική πίεση.
  • Εγκατάλειψη υγιεινών συνηθειών: Η αδιαφορία για υγιεινή διατροφή, σωματική άσκηση ή επαρκή ύπνο αποτελεί ένδειξη αδιαφορίας προς τον εαυτό μας.
  • Συχνές σωματικές ενοχλήσεις: Πονοκέφαλοι, πεπτικά προβλήματα, δερματικές παθήσεις και άλλα σωματικά συμπτώματα ίσως σχετίζονται με ψυχολογικό στρες.

Η αναγνώριση των σημαδιών που ίσως υποδηλώνουν αδιαφορία προς τον εαυτό μας αποτελεί το πρώτο βήμα προς την αλλαγή. Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών, η αναζήτηση ψυχολογικής υποστήριξης και η θέσπιση υγιών ορίων στις σχέσεις μας, μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής μας ευεξίας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

Avatar photo

Αρθρογράφος: Ρόη Ράπτη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα . Έχω αποφοιτήσει από ΙΙΕΚ Δημοσιογραφίας ενώ τώρα τελείωσα και εργαστήρι φωτογραφίας. Μου αρέσει να γράφω θέματα που αφορούν τα media και την showbiz, πολύ περισσότερο όμως για τα τηλεοπτικά ριάλιτι, όπως το Survivor και το MasterChef -Email

Εσύ ξέρεις τι ειναι η «θεωρία των Doritos» και ποια η επίδρασή της στις σχέσεις;

Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Θρυλική ανατροπή και πρόκριση στους “8” του Europa Conference League! – video