Το πρώτο μεγάλο «σοκ» ήρθε στο Exathlon του ΣΚΑΪ και η αποχώρηση που είδαμε στο επεισόδιο της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Το ριάλιτι επιβίωσης μπήκε για τα καλά στις… ταχύτητες της αγωνιστικής κόντρας και ο πρώτος παίκτης που πλήρωσε το τίμημα της ήττας ήταν ο Γιάννης Κέλι, που αποχώρησε μετά από μια σκληρή μονομαχία.
Οι Πορτοκαλί στον «τοίχο» – Οι Μπλε πανηγύρισαν ασφάλεια
Ο δεύτερος αγώνας ασυλίας, που κρίθηκε σε μια δυνατή αναμέτρηση, βρήκε τους Μπλε να κερδίζουν και να εξασφαλίζουν την παραμονή τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Πορτοκαλί να βρεθούν στη δύσκολη θέση να επιλέξουν τους τρεις υποψήφιους για αποχώρηση, βάσει αγωνιστικής απόδοσης και ψήφων.
Οι υποψήφιοι ήταν οι:
- Γιάννης Κέλι
- Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης
- Τάκης Καραγκούνιας
Με βάση τη βαθμολογία, την αγωνιστική φόρμα και τη δυναμική της μονομαχίας, οι τρεις παίκτες κλήθηκαν να δώσουν τα πάντα για την παραμονή. Ωστόσο, ο Γιάννης Κέλι δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ηττήθηκε στον αγώνα αποχώρησης και άφησε πίσω του τον Άγιο Δομίνικο.
Η αποχώρηση αυτή ανοίγει επίσημα τον κύκλο των σκληρών αγωνιστικών αποχωρήσεων, χωρίς ψηφοφορίες ή τηλεφωνικές στηρίξεις, με το Exathlon να δείχνει πλέον το αληθινό του πρόσωπο, μόνο οι δυνατοί επιβιώνουν.