Ελλάδα
Τέσσερις γραφικοί προορισμοί της Ελλάδας για εξορμήσεις στη φύση
Απολαύστε την Ελλάδα όπως πραγματικά της αξίζει
Ο καιρός άνοιξε και εκτός απο το Πάσχα ακολουθεί και το τριήμερο της Εργατικής πρωτομαγιάς, όπου όποιος μπορεί και έχει την οικονομική δυνατότητα, μπορεί να φύγει για μερικές μέρες ηρεμίας και ξεγνοιασιάς.
Επειδή καλύτερο μέρος απο την Ελλάδα και τα χωριά της δεν υπάρχει και επειδή το καλοκαίρι ακόμα δεν έχει έρθει για να πάτε κάπου παραθαλάσσια, εμείς σας προτείνουμε τέσσερις γραφικούς προορισμούς της Ελλάδας για εξορμήσεις στη φύση
Από τη μια υπάρχουν εκείνα τα χωριουδάκια που προσπαθούν να αναδείξουν την πιο «μοντέρνα» πλευρά τους με το να απαρνιούνται τα παραδοσιακά καφενεία και να αναπαλαιώνουν τους ξενώνες τους κι από την άλλη υπάρχουν εκείνα τα μικρά χωριουδάκια σαν σταματημένα στο πέρασμα του χρόνου, που διατηρούν ανέπαφη την αυθεντικότητά τους, σαν να βρίσκονται σε άλλη δεκαετία.
Κουμουστά, Ταΰγετος
Κρυμμένο μέσα στα βάθη του Ταΰγετου, βρίσκεται ξεχασμένο το μεσαιωνικό χωριό Κουμουστά. Εκεί που κάποτε κατοικούσαν 2000 άνθρωποι, τώρα ζουν μονάχα δύο.
Αλλά έχουν τη χαρά και την τύχη να αντικρίζουν καθημερινά λιθόκτιστα καλντερίμια που ανηφορίζουν περνώντας ανάμεσα σε πέτρινα σπίτια, μαρμάρινες βρύσες και βυζαντινά εκκλησάκια.
Η διαδρομή μέχρι το ξεχασμένο χωριό στον Ταϋγετο, είναι το ίδιο-αν όχι και περισσότερο-φαντασμαγορική με το ίδιο το τοπίο που συναντάς εκεί.
Μελισσουργοί, Τζουμέρκα
Όλα τα Τζουμέρκα είναι σίγουρα σταματημένα στον χρόνο. Οι Μελισσουργοί απλώς ένα από τα πιο «παρθένα», κουκλίστικα χωριά τους.
Χτισμένο εξολοκλήρου από πέτρα και ξύλο, προσφέρει πανοραμική θέα στα τοπία που το περιβάλλουν, λες και έχουν ξεπηδήσει από σελίδα παραμυθιού.
Η μεγάλη, λιθόκτιστη πλατεία του που μοιάζει με γιγάντιο μπαλκόνι που κρέμεται στο χείλος του γκρεμού και φιλοξενεί ένα γλυκύτατο καφενείο κι ένα ταβερνάκι που σερβίρει τοπικές νοστιμιές.
Πάνω από την πλατεία, δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που σε προσελκύει με τις διαδοχικές αψίδες που στολίζουν την στοά του περίβολου της.
Καστάνιτσα, Πάρνωνας
Πέτρινα σπιτάκια αναζητούν το φως της μέρας κάπου ανάμεσα στα χρυσοκόκκινα φύλλα του καστανόδασους γύρω τους.
Οι πλάκες στις στέγες, με αυτό καφεγκρί χρώμα μοιάζουν με ηπειρώτικες- δεν είναι, όμως: είναι φτιαγμένες από τον περίφημο σχιστόλιθο Μαλεβού, όπως όνομάζεται αλλιώς ο Πάρνωνας.
Ξύλινα μπαλκόνια και παραδοσιακά αρχοντικά που κουβαλούν τρεις αιώνες ζωής συμπληρώνουν την εικόνα. Ίσως, χωρίς υπερβολή, το πιο γραφικό χωριό του Πάρνωνα, η Καστάνιτσα είναι σχεδόν μυστική στο βάθος των φαραγγιών του.
Πουρί, Πήλιο
Μερικά χιλιόμετρα από την φημισμένη Ζαγορά, το Πουρί στέκεται πάνω από τα κύματα του Χορευτού.
Μην διστάσετε να σκαρφαλώστε τα σκαλιά της κεντρικής πλατείας, που απλώνεται αμφιθεατρικά σε τρία επίπεδα, μέχρι το ψηλότερο σημείο της, για να χαζέψετε από ψηλά το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου από τη μια και το βουνό από την άλλη και στο ενδιάμεσο μερικά πέτρινα σπιτάκια με καμινάδες.
Κατεβαίνοντας, κάντε μια στάση στο αυτοσχέδιο μαγαζάκι – έκθεση κεραμικών για να χαζέψετε μοναδικές δημιουργίες.
Ακολουθήστε το TvFreaks στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
Media2 εβδομάδες ago
Η Ασημίνα Ιγγλέζου πέταξε τα ΚΑΝΟΝΙΑ στο Μιλάνο και όλη η Ιταλία τραβάει…. τα μαλλιά της!
-
Media1 εβδομάδα ago
Ακατάλληλο για καρδιακούς! Η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου μας μοστράρει το «λουλούδι» της…
-
Media1 εβδομάδα ago
Αυτό το αναθεματισμένο στpivγκακι της Κατερίνας Στικούδη ήταν το μοναδικό εμπόδιο στο να τα δούμε ΟΛΑ!
-
Media2 εβδομάδες ago
Η Mariposa βγήκε Live στην Μπέτυ Μαγγίρα χωρίς σουτιέν και τα κουνούσε διαρκώς (βίντεο)
-
Media1 εβδομάδα ago
Survivor Ελλάδας: Μείναμε παγωτό! Το μικρό του ριάλιτι Δήμητρα Βαμβακούση OΛΟγυμvn
-
Media2 εβδομάδες ago
Όταν θα δεις την Αγγελική Ηλιάδη με το στpivγκάκι θα σου σηκώσει…. την διάθεση
-
Media1 εβδομάδα ago
Πάρτε υπογλώσσια! Η Ιωάννα Μαλέσκου θα σου δείξει πως έχει τα καλύτερα ανοίγματα που έχεις δει
-
Media1 εβδομάδα ago
Η Ρία Αντωνίου στnμένn στα 4 σου φτιάχνει την μέρα και σου σnκώvει….το ηθικό ρε παιδιά…ήρεμα