Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά και Ραφήνα λόγω θυελλωδών ανέμων

Δημήτρης Χαροκόπος
2 Min Read

Στη σκιά της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, η ναυσιπλοΐα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.

Η Λιμενικές Αρχές ανακοίνωσαν απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία που εξυπηρετούν τις γραμμές προς τα νησιά, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά και Ραφήνα

Οι άνεμοι, που κατά τόπους έφτασαν τα 9 μποφόρ, έχουν δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες για τη ναυσιπλοΐα, καθιστώντας την απόφαση για απαγορευτικό απόπλου αναγκαία για τη διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και των πληρωμάτων.

Η ανακοίνωση αυτή έχει προκαλέσει σημαντικές ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις στους ταξιδιώτες, καθώς πολλοί από αυτούς είχαν προγραμματίσει τα ταξίδια τους προς τα νησιά.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας, σε συνεργασία με τα λιμεναρχεία του Πειραιά και της Ραφήνας, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών και ενημερώνει τακτικά τους επιβάτες για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια.

Οι επιβάτες που έχουν επηρεαστεί από το απαγορευτικό απόπλου έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τις ναυτιλιακές εταιρείες για την επαναπρογραμματισμό των ταξιδιών τους ή για την επιστροφή των εισιτηρίων.

Σαρώνει η κακοκαιρία στην Ελλάδα

Εκτός από τη διακοπή των δρομολογίων, οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει και άλλα προβλήματα στην χώρα, όπως πτώσεις δέντρων και μικροατυχήματα και ζημιές σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και καταστροφές σε Πάτρα και Πύργο.

Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, ειδικά στις παραλιακές περιοχές όπου ο κίνδυνος από τους θυελλώδεις ανέμους είναι μεγαλύτερος.

Share This Article
Exit mobile version