Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες. Που θα χιονίσει στην Αθήνα;

2 Min Read

Μια σημαντική αλλαγή του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι του Σαββάτου, με την επέλαση μιας ψυχρής αέριας μάζας που θα προκαλέσει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα. Περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία, η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, καθώς και η Θράκη, αναμένεται να επηρεαστούν έντονα από αυτή την κατάσταση.

Στη Θεσσαλονίκη, η χιονόπτωση θα είναι πιθανόν ισχυρή, με πιθανό στρώσιμο κυρίως στα υψηλότερα προάστεια της πόλης. Από την Κυριακή, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι πλέον αισθητή σε όλη τη χώρα, με σημαντική μείωση των θερμοκρασιών, έως και 10 με 12 βαθμούς, στην Αθήνα.

Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα

Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με τάση εξασθένησης. Στην Αθήνα, το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, αναμένονται ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα.

Με τα σημερινά δεδομένα δεν αναμένεται χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας, όμως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για τη Δευτέρα το πρωί, εφόσον υπάρξει υετός.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν κατά τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας, προσθέτοντας μια αίσθηση χειμωνιάτικης ψύχρας στην ατμόσφαιρα. Συνίσταται στους πολίτες να προετοιμαστούν ανάλογα, φορώντας ζεστά ρούχα και προσέχοντας τις μετακινήσεις τους, ειδικά στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τη χιονόπτωση.

TAGGED:
Share This Article
Exit mobile version