Ο Αιμίλιος Χειλάκης, καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4», μίλησε ανοιχτά για τις προσωπικές του εμπειρίες, αγγίζοντας σημαντικά κοινωνικά θέματα που αφορούν τη σύγχρονη Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, αναφέρθηκε στο επάγγελμα του πατέρα του, ο οποίος ήταν αστυνομικός την περίοδο μετά τη μεταπολίτευση, και μίλησε για το πώς αυτή η ιδιότητα επηρέασε την οικογενειακή του ζωή και την αντίληψη της κοινωνίας για το επάγγελμα.
«Στην εφηβεία μου συνειδητοποίησα ότι ο πατέρας μου έκανε ένα επάγγελμα που θεωρούνταν ένα από τα πιο μισητά στην Ελλάδα, ειδικά την περίοδο της μεταπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ηθοποιός εξήγησε ότι εκείνη την εποχή οι αστυνομικοί συχνά συνδέονταν με την καταστολή και τη χούντα, κάτι που έκανε τη ζωή της οικογένειάς του πιο δύσκολη. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, ο ίδιος κατάλαβε ότι ο πατέρας του ήταν ένας μετριοπαθής άνθρωπος που δεν χρησιμοποιούσε τη στολή του για να επιβάλλει εξουσία, ούτε στο σπίτι ούτε στην κοινωνία. «Ήταν απλά ένας δημόσιος υπάλληλος στα σώματα ασφαλείας, και ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη θέση του για προσωπικό όφελος», σημείωσε.
Εκτός από το ζήτημα του επαγγέλματος του πατέρα του, ο Χειλάκης μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως άτομο που δεν έχει κάνει παιδιά, αγγίζοντας το ζήτημα του κοινωνικού bullying που δέχονται όσοι επιλέγουν να μην ακολουθήσουν τα παραδοσιακά πρότυπα οικογένειας. «Έχω δικαίωμα να θεωρώ την οικογένειά μου ολοκληρωμένη, ακόμα κι αν αποτελείται από εμένα, την Αθηνά και το σκυλάκι μας», τόνισε. Επιπλέον, κατέκρινε την πίεση που ασκείται από την κοινωνία προς άτεκνα ζευγάρια, είτε ετερόφυλα είτε ομόφυλα, λέγοντας: «Δεν είναι μόνο τα ομόφυλα ζευγάρια που δέχονται bullying, είναι και τα ετερόφυλα που επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά». Σχολίασε επίσης τη συχνή ερώτηση στις συνεντεύξεις για το πότε θα αποκτήσει παιδιά, την οποία χαρακτήρισε ως την «χειρότερη μορφή bullying».
Η συνέντευξη αυτή φωτίζει σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που συνήθως αποφεύγονται, όπως οι προκαταλήψεις σχετικά με το επάγγελμα του αστυνομικού και οι πιέσεις για τη δημιουργία παραδοσιακής οικογένειας. Οι σκέψεις του Αιμίλιου Χειλάκη προάγουν έναν απαραίτητο διάλογο γύρω από τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, προσφέροντας μια φωνή σε όσους αισθάνονται απομονωμένοι ή υποτιμημένοι λόγω των επιλογών τους.
Δείτε τη σχετική δήλωση:
- Ακολουθήστε μας στο Google News