Με ένα θριαμβευτικό γκολ του Κώστα Γαλανόπουλου στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η ΑΕΚ ανέτρεψε την κατάσταση που είχε δημιουργήθεί εις βάρος της και κατέκτησε τη νίκη με σκορ 1-2 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο ιστορικό “Μακσιμίρ”.
Τώρα, βρίσκεται ένα βήμα πριν την πρόκριση στα play off του Champions League, με τον επαναληπτικό που θα λάβει χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια το Σάββατο. Με ένα πρώτο γκολ από τον Μπούλατ στο 39′, και έναν εντυπωσιακό γκολ ισοφάρισης από τον Στίβεν Τσούμπε στο 59′, η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε μέσα στο γήπεδο.
Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 11 ξένους
Η αλλαγή στρατηγικής για την ΑΕΚ, με τον Σιντιμπέ να αντικαθιστά τον Ρότα στην άμυνα και την ομάδα να παρατάσσεται με 11 ξένους παίκτες δημιουργήσαν μια πρωτόγνωρη κίνηση στην ευρωπαϊκή της πορεία.
Οι πρωταθλητές πάλεψαν στην άμυνα απο την αρχή καθώς η Ντιναμό επιτέθηκε με ορμή, με τον Μπούλατ να δημιουργεί το πρώτο σοκ στο πρώτο λεπτό. Το παιχνίδι των Κροατών ήταν εντυπωσιακό, όμως η ΑΕΚ ανταποκρίθηκε δυναμικά, με μια απίστευτη φάση ανάμεσα στους Τσούμπερ και Γκαρσία, όπου ο Λιβάκοβιτς έδειξε την αξία του.
Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε όλοι την ΑΕΚ που ξέρουμε, να πιέζει, να δυσκολεύει, να απειλεί. Και η επιθετικότητα αυτή έφερε καρπούς με τον Τσούμπερ να ισοφαρίζει.
Η Ντιναμό όμως δεν έδειξε να παραδίνεται, αφού δύο φορές πλησιάσει επικίνδυνα το τέρμα, με τον Στάνκοβιτς να αποδεικνύει και αυτός με την σειρά του την αξία του. Όλα έδειχναν ότι θα καταλήγαμε σε ισόπαλο αποτέλεσμα μέχρι που η Ένωση, λίγο πριν το τέλος, απείλησε ξανά με τον Γκαρσία.
Και στο 90′, μετά από μια στιγμή μαγείας, ο Γαλανόπουλος πήρε τη σκυτάλη και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Ο αρχηγός διαμόρφωσε το τελικό 1-2, στέλνοντας το μήνυμα της απόλυτης επικράτησης.
Δείτε τα highlights και όλα τα βίντεο απο το παιχνίδι της ΑΕΚ και την νίκη με 1-2
Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ 1-2 | HIGHLIGHTS
Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ | Απίθανη εκτέλεση φάουλ του Μπουλάτ για το 1-0
Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ | ΤΡΟΜΕΡΗ ενέργεια του Τσούμπερ για το 1-1!
Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ | 1-2, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ γκολ και πανηγυρισμός του Γαλανόπουλου!
Ο προπονητής της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα αφιέρωσε την νίκη της ομάδας στην οικογένεια του Μιχάλη Κατσούρη
«Αφιερώνουμε τη νίκη στην οικογένεια του Μιχάλη»
«Με την ευκαιρία θα ήθελα να δώσω χαιρετισμούς στον κόσμο μας. Ειδικά στην οικογένεια του φιλάθλου που χάσαμε. Αφιερώνουμε τη νίκη σε αυτούς! Αυτή η ομάδα θα δείχνει αυτή τη συμπεριφορά όποτε υπάρχει αδικία. Αυτό που χρειαζόμαστε στη ρεβάνς είναι να είναι ο κόσμος μας ως έξτρα παίκτης και να δείξουμε ότι είναι το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Ηταν φυσιολογικό να είχαμε στο πρώτο ημίχρονο αυτή την απόδοση μετά από 16 ημέρες χωρίς παιχνίδι. Στο ημίχρονο τους είπα πολλά πράγματα και τα ερμήνευσαν με εξαιρετικό τρόπο. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε απέναντί μας μία πολύ καλή ομάδα. Στην επανάληψη κάναμε πολλά πράγματα απ’ αυτά που μπορούμε».