Αφεθείτε στην αγκαλιά αυτού του υγρού κέικ σοκολάτας, φτιαγμένου με αγάπη και στέβια, για απόλαυση χωρίς τύψεις. Η πλούσια γεύση σοκολάτας συνδυάζεται με την τέλεια υφή, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα λατρέψετε. Ιδανικό για πρωινό, brunch ή ένα γρήγορο snack, αυτό το κέικ θα γίνει το αγαπημένο σας!
Μια μικρή ιστορία για την συνταγή μου για λαχταριστό κέικ σοκολάτας
Αυτή η συνταγή για κέικ σοκολάτας με στέβια δημιουργήθηκε μετά από πολλές δοκιμές και λάθη. Ήθελα να φτιάξω ένα κέικ που να είναι νόστιμο, υγιεινό και εύκολο στην παρασκευή. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το υγρό και γευστικό κέικ, που είναι ιδανικό για πρωινό, brunch ή ένα γρήγορο snack. Το κέικ έχει πλούσια σοκολατένια γεύση και τέλεια υφή, ενώ η στέβια του δίνει μια γλυκιά νότα χωρίς τύψεις.
Μερικές χρήσιμες συμβουλές
Για το αλεύρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ολικής άλεσης. Αν θέλετε ένα πιο vegan κέικ, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με φυτικό γιαούρτι. Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κακάο υψηλής ποιότητας.
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1/4 φλιτζάνι στέβια υγρή
- 2 κουταλιές της σούπας βανίλια
- 1 φλιτζάνι vegan γιαούρτι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το ζεστό νερό με το ηλιέλαιο, τη στέβια και τη βανίλια.
- Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε απαλά.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βάλετε στο κέντρο καταφέρει να βγει καθαρή.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα πριν το ξεφορμάρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Tip:
Για ένα ακόμα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι κουβερτούρα ψιλοκομμένη στο μείγμα πριν το ψήσετε.
- Ακολουθήστε μας στο Google News
- Κάντε μας like στο Facebook
- Κάντε μας like στο Twitter