60χρονος “πειρατής” στα χέρια της Δικαιοσύνης: Πώς η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έβαλε τέλος στην παράνομη δράση του.

Συνελήφθη 60χρονος για παράνομη μετάδοση αγώνων και ταινιών.

πειρατεία σε συνδρομητικά κανάλια

Σύλληψη 60χρονου άνδρα πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελία για πειρατεία σε συνδρομητικά κανάλια.

Ο 60χρονος φέρεται να μετέδιδε παράνομα ζωντανά ποδοσφαιρικούς αγώνες και ταινιοθήκες, ενώ διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο έναντι χρηματικής αμοιβής με τη μορφή συνδρομής.

Παράνομη μετάδοση αγώνων και ταινιών

Κατόπιν καταγγελίας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ακολούθησε έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, από την οποία διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 60χρονου στην υπόθεση.

Έρευνα στο σπίτι του στην Αττική, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αποκάλυψε τη χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού και την αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιρειών χωρίς νόμιμη συνδρομή και άδεια.

Παράνομη μετάδοση αγώνων και ταινιών

Σύλληψη 60χρονου για πειρατεία σε συνδρομητικά κανάλια

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν: 10 IPTV Android Box (2 τροποποιημένα), 8 USB με λογισμικό παράνομης παραμετροποίησης, κινητό τηλέφωνο, λάπτοπ και 3 σκληροί δίσκοι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η πειρατεία σε συνδρομητικά κανάλια αποτελεί παράνομη ενέργεια και διώκεται ποινικά. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά και καταπολεμά την πειρατεία, προστατεύοντας τα πνευματικά δικαιώματα και τις συνδρομητικές υπηρεσίες.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Κάτια Ταραμπανκό

Σαγηνευτική και αέρινη: Η Κάτια Ταραμπανκό σε μια μοναδική φωτογράφιση

Καλομοίρα

Η Καλομοίρα λάμπει με το single «International Αισθητικής»! Νέα εμφάνιση, νέο hit!