12 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως απο καρχαρίες. Πόσοι καρχαρίες όμως πεθαίνουν απο τον άνθρωπο; Θα μείνετε με το στόμα ανοικτό

Ανακαλύψτε και εσείς την πραγματικότητα και πόσοι καρχαρίες σκοτώνονται κάθε χρόνο απο ανθρώπινο χέρι!

Must Read

Αυτό το καλοκαίρι οι καρχαρίες είχαν την τιμητική τους και στην Ελλάδα, χωρίς φυσικά να έχουν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα. Απλά και μόνο η παρουσία τους ήταν αρκετοί για να ξεκινήσουν τρομακτικές ιστορίες και fake news.

Οι καρχαρίες, αυτά τα μυστηριώδη και εντυπωσιακά πλάσματα των ωκεανών, έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων μύθων και φόβων. Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι η αλήθεια σχετικά με τη σχέση τους με τον ανθρώπo είναι πολύ διαφορετική από αυτό που πολλοί πιστεύουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι καρχαρίες σκοτώνουν ετησίως μόλις 12 ανθρώπους. Αυτός ο αριθμός, παρότι δυσάρεστος, είναι μακράν κάτω από τα εκτεταμένα σενάρια των ταινιών τρόμου που μας έχουν παρουσιάσει τους καρχαρίες ως αιμοδιψή δολοφόνους.

Πόσοι καρχαρίες πεθαίνουν απο τον άνθρωπο κάθε χρόνο;

Ωστόσο, η πραγματική ανησυχία προκύπτει από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Σύμφωνα με το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (IFAW), η εμπορική αλιεία σκοτώνει πάνω από 100 εκατομμύρια καρχαρίες ετησίως. Αυτός ο αριθμός είναι συγκλονιστικός και αποκαλύπτει τον σοβαρό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι καρχαρίες από την ανθρώπινη επέμβαση.

Συνολικά, οι εκτιμήσεις καταδεικνύουν ότι μπορεί να σκοτωθούν έως και 273 εκατομμύρια καρχαρίες κάθε χρόνο λόγω της αλιείας και άλλων ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Αυτή η απειλή για την επιβίωσή τους αξίζει την προσοχή μας και τη δράση μας για την προστασία τους και τη διατήρηση της ισορροπίας στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Για να μην σας ταΐζουν κουτόχορτο!

- Advertisement -

Επικαιρότητα

Τρελό ανέκδοτο: Ένας Ρομά ανέβασε στο ντάτσουν όχι έναν, όχι δύο, αλλά…

Τα καλύτερα ανέκδοτα που κυκλοφορούν είναι με Ρομά και όλοι θέλουν να τα διαβάσουν γιατί προσφέρουν επικό γέλιο. Γι'...
- Advertisement -

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ